Dersizle Forumları

Full Versiyon: Karmaşık sayı.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Z1 ı yazarken nasıl r sını 2 acısını x eksenıyle yaptıgı acı seklınde yazdıysak Z2 ıcınde r nın 1 oldugunu ve acının 250 derece oldugunu gorerek ılerledık. ardından bunların bolumu ıcın gereklı kuralda yerıne yazdık. bolumlerınde r ler bolunup acılar cıkarılır. carparkende r lerı carpılıp acıları toplanırdı.
Evet hocam çözümünüzü görünce hatırladım. Ben 3.bölgeyi 270 den çıkararak yapmayı düşünmüştüm olmadı tabi açı. 180 ekiyorduk, anladım Cengiz hocam çok teşekkür ederim.
hocam ben karmaşık sayılarda hiç böle soru çözmedim..merve yada diğer arkadaşlar sizce karmaşık sayıyı şekliili sorarlar mı? ben hiç çözmedim ya.bide logaritmada,alan sorusu yada kologaritma sıralama vs..ben hiç o sorulara bakmıyorum..direk atlıyorum çıkmaz diye.bu konuda fikrinizi alabilir miyim?
bence bu tıp sorularıda ogrenmeye calıs. eger karmasık sayılarda trıgonometrık sekılde yazmayı ogrenırsen bunların carpımı ve bolumu ıcın bı acıklama yapmıstım yukarıda. aynı mantık logarıtma ıcınde gecerlı. mutlaka gozden gecır. en azından cıkmıs soruları bır kez gorup onlar uzerınden konuyu ogrenmmeye gayret edebılırsın.
dıye dusunuyorum
melıh bak burada karmasık sayılar ıle ılgılı cıkmıs sorular var. bı bak bakalım ısıne yarar
http://www.dersizle.com/forum/showthread.php?tid=14998
hocam ben çıkmış soruları ezberledim diyebilirm..defalarca hepsini çözdüm.ordan bir sorunum yok allaha çok şükür.ama
süperlisede okuorum ben..ilk kez giricem sınava.çok korkuyorum açıkçası.hiç beklemediğpim bir soru çıkar diye hocam
çok tesekkürler hocam doküman için..pek anlaşılmıyor çözümler ama tekrar bakıcam hepsine.haklısnız hocam..
Referans URL