Herkeze Saygılarımı Sunarak Konuşamama Başlıyorum.
Arkadaşlar;
Ben Lise 1 Öğrencisiyim.Genelde Okulda Ve Dershanelerde Seviye Tespit Sınavları Oluyor.Şuanda Bursada Bir Anadolu Lisesinde Okuyorum.Şimdi Sormak İstedğim Soru İstedğim Bölüm Odtü Miamarlık Fakat Puanı Yüksek Olduğu için Çok çalışmak gerekiyor.
Ben Gerekli Çalışmayı yapıyorum zaten okulda 1. yim dersaneyide Bedava Kazandım gidiyorum.Ama Mat Netim 30 üzerinden 27 netim;Fen(fizik,biyoloji,kimya) da 30 üzerinden 28, Sosyalda(coğ-tarih) 30 üzerinden 27 ama Türkçede 30 üzerinden hep 20 net Fln Çıkarıyorum.Türkçede Hep Böyle Kötü Çıkıyor.Birinci olmama Rağmen İstediğim Bölüme Göre Bence Yetmiyor.Üstelik Türçeye acayipte çalışıyorum.Ama Neden Başarız oluyorum Türkçede?Kitap Okumayı Hiç Sevmiyorum Bunun Bir Etkisi Olabilirmi Desteklerinizi Bekliyorum.Kolay Gelsin.
kitap okumamanın etkisi çok büyük kitap okuyarak hem hızlı oluyabilirsin hemde okuduğunu daha çabuk anlarsın.
Türkçe testleride genellikle paragraflar Romanlardan,denemelerden alınan parçalardır.
Kitap okuyarak bu eksiğini kapatabilirsin...
Bana Mat 1000 soru çözmek türkçede 1 sayfa kitap okumakla aynı değerleri verior.düşünün artık durum vahim yani
kitap sevilmez mi yaa ayıpsın

biz mecburi okuyoruz TM olarak...yazılıda 650 sayfadan sorumluyduk birinci dönem...sonra 360 sonra 300 bu sadece dil ve anlatım için edebiyatıda ayrı

ama bunun yanında da 3 kitap bitirdim farklı...
çok önemli kitap ya yorum gücünü geliştirir...
Türkçe'de fazla bilginin gereği yok...yorum kapasiten artar...
biz mecburi okuyoruz TM olarak...yazılıda 650 sayfadan sorumluyduk birinci dönem...sonra 360 sonra 300 bu sadece dil ve anlatım için edebiyatıda ayrı
arkadaş boğaziçi edebiyatta yanlıs anlaşılmasın yani

teşekkür ederim inşallah birgün o da olur.. ordan sana ders çalıştırırız yardımcı olurum merak etme

teşekkür ederim inşallah birgün o da olur.. ordan sana ders çalıştırırız yardımcı olurum merak etme
eyvallah birader

ama benim boğaziçi edebiyattan cok yakın arklarım var zaten sen rahat ol

benimde var ama sen edebiyattan bahsediyorsun benim diğer ders hocalarımdan da boğaziçi mezunu var önemli olan arkadaşlar değil senin orada olman yoksa...kedi ulaşmadığı ciğere mundar der
valla biz okuyoruz hatta şimdiden 3 kitap verildi okuyacağımız...
milli eğitim istedi dedi hocalar okuyoruz gayet de güzel oldu bence bayılırım kitaplara tarihi romanlara...
bu arada gereksiz muhabbeti burda bitiyorum...sana gelince hero ben bir seminere gittim Oğuz Saygın hocamın seminerine...bizlere şunu söyledi..
çocuklar çok hızlı okuyun ilk başta anlamasanız bile ilk günler böyle okuyun...5-10 artırın sonra...aradan zaman geçince anlayarak okumaya çalışın her geçen gün daha hızlı daha anlayarak...hatta göz egzersizi yaptırdı ben şaşı olacağım diye korktum...onu da paylaşayım..duvarın karşısına geç dört duvarın köşelerinden aşağıya doğru bir sağa sonra sola
sonra çapraz aşağı sağ ve aynı şekilde sol bakacaksınız çok hızlı artırın sayıyı dedi...e niye bu çile demiştim..
böylece öss'de zaman kazanacaksınız...hızlı ve anlayarak okuyacaksınız..
bu sizi geliştirecek demişti...gerçi ben yapmadım devamını getirmedim..ama getiren birileri var çevremde çok etkiliymiş bunu da paylaşmak istedim benden bu kadardır...saygılar
benim söyleceklerim bu kadardır...
birşey demeyi unutmuşum o duvara bakarken başın sabit sadece gözlerin oynayacak...
benimle ne alıp veremediğin var anlamıyorum..