Dersizle Forumları

Full Versiyon: lütfen bana yardımcı olabilir misiniz??
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar bir sorunum var .....bana yardımcı olabilir misiniz??
benim visual basic.net kullanarak bir hastane programı yapmam gerekiyor.
bu benim dönem ödevim.. ama access bağlantısının nasıl yapılacağını bilmiyorum....access bağlantısını visual basic.nete ekleyebileceğim bir komut bilen varsa yardımcı olabilir mi.?? şimdiden teşekkür ederim...
sunguralp
activex data objects library gerekli, mdac_type.exe; project menusunden prefences a tıkla, listede microsoft activex data objects yoksa, yuklemen gerekli vb6.0 da olan dataenvironment ı da kullanabilirsin.

activex data objects ve windows common controls 6.0, listwiev ile command buton ekle projene asagıdakini kaynaga yapıstır.

Dim conBaglanti as New ADODB.Connection
Dim rstTablo as New ADODB.Recordset
Dim strSQL as String
Dim lngRc as Long

Private Sub Command1_Click()
'Access DB'sine baglanmak icin
conBaglanti.connectionstring="Provider=Microsoft.J et.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\Nwind.mdb;Persist Security Info=False"
'Burada degisecek tek parametre Data Source=C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VB98\Nwind.mdb dir
'Access mdb dosyasinin diskte nerede oldugu bu parametrede yazilmalidir.
conBaglanti.open

'Baglanti kurulduktan sonra sira verileri okumaya geldi.
strSQL="select * from X_TBL"
set rstTablo=conBaglanti.execute(strSQL)
'listview kolonlari ekleniyor
ListView1.ColumnHeaders.Clear
ListView1.ListItems.Clear
ListView1.ColumnHeaders.Add , , "Ilk Alan Degerleri"
'Veriler tabloya cekildikten sonra listview'a aktariliyor.
for lngRc=1 to rstTablo.recordcount
listview1.listitems.add ,,rstTablo(0) '(rstTablo'nun ilk alani ekleniyor)
rstTablo.movenext
next

'Rs ve baglanti kapatiliyor
rstTablo.close
conBaglanti.close
End Sub

ben birşey anlamadım66 böyle geçiyor nette ama 6
teşekkür ederim ama visual basic ve visual basic. nette access bağlantısı farklı bu yüzden kodları visual basice göre yazdığınızda hata veriyor.asıl sorunda bu zaten.......birde bazı menüler aynı değil ve çalışma şekillerinin çoğu birbirine benzemiyor....ama yinede sağ olun....bunu da denicem...tekrar teşekkür ederim...........
bide ayrıca access olcak ama siz sql yazmışsınız.........yinede sağ olun.....
yardımınız için teşekkürler ama başka bir yoldan yapılıyormuş buldum........sağ olun........
yardımınız için teşekkürler ama başka bir yoldan yapılıyormuş buldum........sağ olun........
anladık 3 kez yazmana gerek yok onuda anladık kazayla cevap göndere 3 kez basmışsın siritansiritan çok muhalefetim yawss
Referans URL