Dersizle Forumları

Full Versiyon: toplam sembolü
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

5
sigma (3k^2-7k-10) =? (0)
k=0
log5=a old.göre

1000
sigma logk-log(k-1)=? yanıt ve şıklar yok ne yazıkki.
k=3
ÖYS/1986

1den n'e kadar olan n tane doğal sayının kareleri toplamı T=1^2 + 2^2.....+n^2 dir.

bu n tane sayıdan herbiri 1 kadar artırıldığında T ne kadfar artar?
1.nin çözümü : umarım doğrudur...

ilk soruda taban 0 diye şaşırdınız herhalde.onun pratik yolu şudur.soru taban 1 gibi çözülür.sabite geldiğimizde 6.10 alırız.çünkü taban sıfır.yani terim sayısı 1 fazla demek. sorular öss tipi güzel. +rep
merve hanım yanıtınızı görmemiştim..fakat size yine ufak bir öneri.işlemi bu şekilde uzatmayınız.taban sıfır olunca ne yapmamız gerekiyor yukarıda yazdım kok iyi çalışmalar.
ilk aklıma gelen alt sınırı 1 yapmak oldu ve o şekilde çözdüm, tabi çözüm yolları fazla, kısa yolunuz için de sağolun !
tabiki bir çok çözüm yolu olmakla beraber en kısa olanı tercih etme taraftarıyım.çünkü sınavda vaktimiz malesef çok kısıtlı.rica ederim.iyi çalışmalr
tamam arkadaşım,burda düşüncelerimizi paylaşıyoruz,soruyu soran arkadaşın hangisi kolayına gelirse onu kullanırsiritan
sunguralp
@rd@ Demişki:

ÖYS/1986

1den n'e kadar olan n tane doğal sayının kareleri toplamı T=1^2 + 2^2.....+n^2 dir.

bu n tane sayıdan herbiri 1 kadar artırıldığında T ne kadfar artar?  

t=1^2+2^2+3^2+....n(n-1)^2+n^2 artıştan sonra
T=2^2+3^2+4^2...n^2+(n+1)^2
T-T=(n+1)^2-1^2=(n+1-1)(n+1 + 1) = n(n+2) olacaktır..
Sayfalar: 1 2
Referans URL