Dersizle Forumları

Full Versiyon: okek+denklem kurma
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
SORU 1)

A ve B ardışık iki pozitif tamsayıdır.A ile B nin ortak katlarının en küçüğü 90 dır.

A.(B+5)=135 olduğuna göre A=? cevap: 9

SORU 2)

Osman parasının %18 ini Hasan'a verdiğinde,Hasan'ın parası %45 oranında artıyor.Buna göre, başlangıçta Hasan'ın parası Osman'ın parasının yüzde kaçı idi ? cevap: 40

SORU 3)

Bir işi tek başlarına; Ümit 6 günde,Uğur 8 günde,Kerem 12 günde bitirebiliyor.üçü beraber bu işten 3600 ytl kazanmışlardır.Parayı kapasiteleri ile orantılı olarak paylaşacaklarına göre,Ümit kaç ytl almıştır? cevap:1600
Asal sayıların OBEB leri 1 dir.
90=45.2=5.3.3.2
Aralarında asal seçersek,9 ve 10 olur.
Yerine koyarsak A=9 ve B=10 olur.
sunguralp
merve04 Demişki:

SORU 3)

Bir işi tek başlarına; Ümit 6 günde,Uğur 8 günde,Kerem 12 günde bitirebiliyor.üçü beraber bu işten 3600 ytl kazanmışlardır.Parayı kapasiteleri  ile orantılı olarak paylaşacaklarına göre,Ümit kaç ytl almıştır?  cevap:1600

işi ümit en kısa sürede bitirdiğine göre kapasitesi en fazla olan ümittir.
bundan hareketle en fazla payı da ümit alacaktır...
kapasite günle ters orantılı olacak...

buna göre de ;

Ümit*6=Uğur*8=Kerem*12=m dersek
ümit=m/6 uğur=m/8 kerem=m/12
m/6+m/8+m/12=3600 9m/24=3600 m=9600 ümit=m/6=

9600/6=1600 olacaktır...
aaa ben dogru orantı alıyormuşum tabi ya kapasiteyle gün ters orantılı onu dikkate almamışım, sağol sunguralpsiritan ve seranite teşekkür ederim.
sunguralp
rica...37
merve04 Demişki:

SORU 2)
Osman parasının %18 ini Hasan'a verdiğinde,Hasan'ın parası %45 oranında artıyor.Buna göre, başlangıçta Hasan'ın parası Osman'ın parasının yüzde kaçı idi ? cevap: 40

sunguralp
bu soruyu yapamadım uzgun3 uğraştım cengiz hocam teşekkürler
Referans URL