1)bir musluk boş bir havuzu t saatte dolduruyor.
musluk 5 saat açık kaldığında havuzda bulunan su miktarı musluk 7 saat açık kaldığında havuzun boş kısmına eşit old göre t kaçtır?
cvp=12
2)aynı havuzu üç musluktan A musluğunun kapasitesi B musluğunun kapasitesinin 2 katı C musluğunun kapasitesinin yarısıdır.bu üç musluk birlikte 1 saat açık kaldıktan sonra A ve B muslukları kapatılıyor.
C musluğu 2 saat daha açık kaldığında havuz dolduğuna göre B musluğu boş havuzu kaç saattedoldurur?
cvp=15
3)birim zamanda aynı miktarda kum akıtan ve tamamı 4 saat ve 6 saatte boşalabilen farklı iki kum saati aynı anda dökülmeye başladıktan kaç saat sonra kalan kum miktarlarının oranı 3/5 olur? cvp=1
1)bir musluk boş bir havuzu t saatte dolduruyor.
musluk 5 saat açık kaldığında havuzda bulunan su miktarı musluk 7 saat açık kaldığında havuzun boş kısmına eşit old göre t kaçtır?
cvp=12
bir musluk boş havuzu t saatte dolduruyormuş..
muslugun doldurma kapasitesi x olsun
(1/x).t sürede havuzun tamamı doluyormuş..
şimdi soruya bakalım
muslugun kapasitesi 1/x idi
5 saatt açık kalırsa
(1/x).5 i dolar havuzun
7 saat açık kalırsa ise
(t/x - 7/x ) kadarı dolar.
bunlar birbirine eşitmiş o halde
(1/x).5 =(t/x - 7/x )
5/x = t/x - 7/x
12/x=t/x e ler gider
ve geriye t yani bizden istenen kalır o da
t=12 dir.
2)aynı havuzu üç musluktan A musluğunun kapasitesi B musluğunun kapasitesinin 2 katı C musluğunun kapasitesinin yarısıdır.bu üç musluk birlikte 1 saat açık kaldıktan sonra A ve B muslukları kapatılıyor.
C musluğu 2 saat daha açık kaldığında havuz dolduğuna göre B musluğu boş havuzu kaç saattedoldurur?
cvp=15

3)birim zamanda aynı miktarda kum akıtan ve tamamı 4 saat ve 6 saatte boşalabilen farklı iki kum saati aynı anda dökülmeye başladıktan kaç saat sonra kalan kum miktarlarının oranı 3/5 olur? cvp=1
benzer bır oss sorusu mumların yanması uzerıne sorulmustu. kalan kum mıktarı kısmını ıyı anlamak gerekıyor.

menelaus hocam çözümler gene çok hoşs. yalnız birşey sorcam. bu çizimleri yazıları falan paintten yapıosunuz heralde. bunun için mause mı kullanıosunuz yoksa başka ayrı bi donanım falan mı . çünkü çok güzel çizimler yazılar flaan

menelaus hocam çözümler gene çok hoşs. yalnız birşey sorcam. bu çizimleri yazıları falan paintten yapıosunuz heralde. bunun için mause mı kullanıosunuz yoksa başka ayrı bi donanım falan mı . çünkü çok güzel çizimler yazılar flaan
bazen math type programı ıle matematıksel formullerı yazıyorum. ancak bu soru ıcın yazdıklarımı soruyorsan eger. bır grafık tabletim var. onun kalemını kullanarak yazıp cızıyorum. buldıgınız mouse mantıgı kalem ıcınde gecerlı. baska sıteler ıcınde vıdeo ve cevaplar hazırladıgım ıcın tablet satın alam geregı hıssettım malıyetı 100-150 ytl arası bı aparat. benım cok ısıme yaradı sanırım sıtedekı soru sahıplerınınde. daha fazla ayrıntı ıstersen ozel mesaj yazabılırsın.
menalaus
çok teşekkür ederim açıklamalar süper