arkadaşlar beslenme ve dietisyenlik sayısal-1 ve sayısal-2 den giriliyor ancak sayısal-1 den dietisyenliğin(yüksekokuluna) sayısal-2 den dietisyenliğin(fakültesine) giriliyor acaba bu yüksekokul ve fakülte arasındaki farkı söyleyebilirmisiniz fark yoksa neden sayısal-1 ve sayısal-2 de ayrı ayrı adlandırılmış?
birde türkiyedeki dietisyenlik bölümünde olan üniversiteler hangileri sayısal-1 ve sayısal-2 olarak verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

cok mu fazla şey istemişim (YOKSA SORULAR ÇOK ZORMU)

kardeşler bu konu hakkında bir fikriniz yokmu var olan bi fani ortaya çıksın litüfen

Yüksek okullar bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerden mezun olan arkadaşlara ilgili bölümü tercih ettiklerinde ek puan veren okullardır. Bu ek puan 0.24 dür. Fakülteleri ise normal lise mezunu olarak tanımladığımız (Yukarıdaki mezunların dışındaki okullardan mezun olanlar) okulardan mezun olan öğrencilerin tercih yapabildikleri okullar kasdedilmektedir.
Yüksek Okullar 1.bölüm, fakülteler 2. bölüm den alınan puanlara göre öğrenci almaktadır.
Mezuniyette hiç bir fark yoktur. İkiside 4 yıllıktır. İş bulma konusunda da şansları aynıdır. Sadece diplomalarda okul adları farklı olacaktır.
Bir örnek vermek gerekirse Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ev Rehabilitasyon Yüksek Okulu SAY 1 ile öğrenci alırken, Başkent Üniversitesinin ilgili bölümü fakülteye bağlı olduğundan Say2 ile öğrenci almaktadır.
Bu arada beslenme dietisyenlik diye bir bölüm yazmıyor..beslenme ve diyetetik diye yazıyor tam olarak bilmediğim için belki aynı anlama geliyordur..bu bölümle ilgili ünv şunlar:
say1 den:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ : Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu Beslenme Ve Diyetetik
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Kayseri Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme Ve Diyetetik
HALİÇ ÜNİVERSİTESi (YENİ BÖLÜM) Sağlık Yüksekokulu Beslenme Ve Diyetetik
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (YENİ BÖLÜM) Sağlık Yüksekokulu (burslu)Beslenme Ve Diyetetik
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ (YENİ BÖLÜM) Sağlık Yüksekokulu (%50 burslu)Beslenme Ve Diyetetik
say2 den:
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik
(%50 Burslu)
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Ve Diyetetik
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
(YENİ BÖLÜM )Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik
arkadaşım benim istediğim bir bölüm beslenme ve diyetetik dietisyenlik değil

hacettepe bu konuda iyi biliyorum...
bence arkadaşımızda öyle demek istedi ama yanlış yazdı zaten öyle bir bölüm yok mutlaka yanlış yazmıştır..
bende biliyorum öyle olduğunu farkındaysan aksini sölemedim
tamam arkadaşım tartışma yaratmaya çalışmayalım lütfen daha sakin kimse sana aksini söyledin demedi...lütfen konu uzatmayalım..
bincada