ben 2005 yılında meslek lisesi çocuk gelişiminden mezun oldum aöb puanım 95, bilirsiniz temel eğitim almadığımızdan ilk sınavda başarılı olamadım seneye dersaneye gider telafi ederim dedim ama durumlardan dolayı oda olmadı.kısaca iyi bi puan alıp yerleşemedim sınavsız geçişide denedim yerleşemedim.artık soruma geleyim çocuk gelişimine devam etmeyip 2 yıllık yada 4 yıllık farketmez açık öğretim okursam şayet benim okul puanım gidermi?
birde yeni düzenlemeyle meslek liselerine bölümlerine göre sınav olucakmış diye duydum doğruluk payı ne kadar? yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşım bildiğim kadarıyla şöyle söyleyim..Şimdi sen kendi bölümünü değilde başka bölümü seçtiğin için puanında düşme olucak ...okul puanın tamammen gitmez ama puanında düşme olur yani benim bildiğim bu..ben düz lise mezunu olduğum için bu kadarını biliyorum nettende baktım ama bişey bulamadım ama meslek liseli arkadaşlar yardımcı olurlar umarım..
2.sorun..
Yeni sistemde meslek liseliler katsayı sorunu yaşamayacak
10, 11 ve 12’nci sınıfların sonunda, öğrencilerin yıl boyunca gördüğü beden, müzik, resim dersleri dışındaki dersleri kapsayan bir sınav yapılacak. Bu sınavda öğrencilere, alanlarındaki ders ağırlıklarına göre soru sorulacak. Öğrenciler, yıl boyunca işledikleri tüm derslerden soru ile karşılaşacak.
Meslek lisesi öğrencileri, kendi alanlarıyla ilgili ek soru çözecek.
Bu sınavların soruları, MEB ve ÖSYM tarafından ortak olarak hazırlanacak. Olgunlaşma sınavlarının ardından, ÖSS’ye de girilecek. Olgunlaşma sınavlarından alınan puanların ortalamaları, ÖSS puanına eklenecek. Puan yüzdeleri, ÖSYM ile yapılacak toplantıyla netleşecek.
Olgunlaşma sınavı, iki güne yayılacak. Soru sayıları, haftalık ders saatinin 6 ile çarpılması ile tespit edilirken, haftada 6 saat matematik dersi veriliyorsa, sınavda 36 matematik sorusu olacak.
Meslek lisesi öğrencileri, temel alan derslerini genel lise öğrencileri kadar yoğun almadıkları için, bu alanlarda 30-40 daha az soru ile karşılaşacak. Bu öğrenciler, kendi okudukları alanla ilgili olarak fazladan 30-40 soru çözerek, diğer genel liseliler ile eş seviyede soruyla karşılaşmış olacak. Örneğin, Motor bölümünde okuyan öğrenci, bu alanda, İmam Hatip lisesi öğrencisi de yine kendi alanında soru çözecek.
Meslek liseleri öğrencileri, kendi alanlarıyla ilgili üniversite bölümlerini tercih ettiğinde, katsayı sorunu ile karşılaşmayacak. İmam Hatip lisesi mezunları İlahiyat Fakültesi’ni, İletişim Meslek lisesi mezunları İletişim Fakültesi’ni, Makine bölümü mezunları Makine Mühendisliği bölümlerini tercih edebilecek.
Sınavla, ortaöğretim sisteminin performans değerlendirmesi de yapılacak. Bakanlık, hangi sınıflarda hangi alanlardaki ve hangi derslerde sıkıntı olduğunu görecek. Sınıflar, illere göre de değerlendirilebilecek. Sınav, ÖSS’den önce öğrencilerin başarı durumlarını tespit etmeyi de sağlayacak.
alıntıdır..
sanınrım kastettiğin buydu umarım yararlı olmuştur..
yeni sınav sistemi ne zaman uygulanmaya başlanacak.
2009 da uygulanmaya başlıcak..
yani mezunlar olaraktan bu olgunluk sınavından yararlanamıcaz =/ aman ya
Bu sınavda öğrencilere, alanlarındaki ders ağırlıklarına göre soru sorulacak.
diyelim ki ben sayısal öğrencisiyim.sayısalcılara ayrı sözelcilere ayrı sorular mı sorulcak?ya da nasıl olucak?
tşk.
Bu sınavda öğrencilere, alanlarındaki ders ağırlıklarına göre soru sorulacak.
diyelim ki ben sayısal öğrencisiyim.sayısalcılara ayrı sözelcilere ayrı sorular mı sorulcak?ya da nasıl olucak?
tşk.
ben int okumuştum sözel,eş,say bölümlerde okuyan öğrenciler ağırlıklı olarak kendi bölümndeki derslerden sınava gicek yani sözel öğrenciyle aynı sınava girmiş olmucak o öğrencide sözel derslerden sınava gircek..
rica ederim..
tmm bi daha konu açmaya gerek yok ben burdan devam edim sorularıma ben karar verdim açık öğretimden bi bölüm okucam çocuk gelişiminden vazgeçtim çünkü açık öğretimi bile 315 puan..açık öğretim 2 yıllık okuması kolay ve kpss de en çok alınan bölüm hangisi ?