Dersizle Forumları

Full Versiyon: Çok önemli bir sorum var.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Sevgili arkadaşlar size benim için çok önemli bir sorum olacak.Ben 15 yaşında lise 2 öğrencisiyim.Gürçeşme lisesine gidiyorum(okulum düz lise) ve geçtiğimiz yaz övünmek ve hava atmak için yazmıyorum okulumda az bir farkla ikinci oldum bu sene de okul ikincisiyim.Şimdi eşit ağırlık okuyorum.Eşit ağırlığa sadce 2 meslek için geçmiştim bunlar da; birincisi bankacılık ikincisi ise maliyeydi.Bu meslekleri iyi araştırmadığım için tam bilmiyordum şimdi öğrendim bu meslekleri severek yapmıyacağım ve istemiyorum.Şimdi sözele geçmeyi düşünüyürum ve sözelim gayet iyi.Annem sözel de açıkta kalacağımı düşünüyor bunun doğru olup olmadığını bilmek istiyorum ve sözel de radyo-televizyon-sinema,reklam tasarımı gibi meslekler düşünüyorum ve sözlede ki mesleklerin bana çok uygun olduğunu düşünüyorum.Ayrıca son gelişmeye göre sözeller matematik mi çözcek?Çözcekse benim için iyi bile olablir.Sorularıma yanıt verirseniz çok çok mutlu olurum şimdiden sonsuz teşekkürler...
Ben de senin gibi lise 2'de EA idim. Lise 3'te sayısal derslerimin kötülüğünden ötürü en büyük isteğim olan psikoloji bölümünden vazgeçip sözele geçtim. EA'dan sözele geçerken Ülkeler Coğrafyası'ndan sınav yapıyorlar. Gayet kolay oluyor, hatta bazı okullar öğrencinin kopya çekmesine bile izin veriyor. Matematik çözmek sözelciler için avantajdır, şart değildir.

Benim fikrimi bilmek istersen, sözele geçmeni tavsiye etmem. Hem EA'ya göre daha teferruatlı. Zaten ÖSYM'nin sözeli yok etmek gibi bir amacı var, yani birçok sıkıntı yaşayabilirsin. Eğer EA'da iyisen, psikoloji gibi güzel meslekleri tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
ben eadan sözele geçmediğim için çok pişmanım.eğer sözelci olsaydım bu sene mezun olarak değil üniversite öğrencisi olarak bulunacaktım uzgun3
benn ce hiç düşünme ve sözele geç benim imkanım olsa 1 saniye düşünmem sözel olsaydım bu sene aldığım söz 2 puanıyla 4 yıllık tarih sinema tv gibi istediğim bölümleri yazardım fakatt ea olduğum için sözelin 2 yıllık bölümlerinden birini seçmek zorunda kaldımmmmuzgun3
benden pay çıkar işte kandine
hepimiz için hayırlısı olsun inşallah siritan)))
sözelin şöyle bir dezavantajı var: puanlar çok yüksek en düşük puanla alan yerler yaklaşık 320 330 gibi...
eğer bi yerlere yerleşmek istiyorsan sözel dersleri çok iyi yapıp yanında matematik yapman lazım.
ben de ayni dertten muzdaribim denebilir..Lise 3üm suan ve tm'yim..Lise 4te sözele geçmeyi düsünüyorum,sebebim de Türkçe ögretmeni olmak istemem..Türkçe ögretmenligi Esit agirlik ile sözel için ortak alan olmasina ragmen 2.bölümden hem mat2 yi,hem de edeb.sosyali yapmam gerekiyor(mus) ... uzgun3
bence sen de hangisinde yapabilcegini düsünüyorsan o bölüme git, sonradan pisman olursak çok geç olabiliyor...
Referans URL