Dersizle Forumları

Full Versiyon: Anadolu Öğretmen Lisesi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
oksye girdiğim yılda elde ettiğim puanla tercih etmediğim aöl'ye lise sonda kayıt yaptırabilir miyim?
bu konuda bilgisi olan var mı?
şimdi ne desem yalan olur,bu konuda bilgim yok açıkcası int baktığındada tam olarak bir bilgi vermiyolar verselerde tam emin olamazsın o yüzden bence sen en bilir kişiye okulundaki bir rehberlik öğrt. sor hemde daha çok bilgi alırsın şimdi emin olmadan bişey söyleyipde seni yanıltmak istemem..
nette bunu buldum da kafamdaki soru işaretleri tam olarak kalkmadı.

Öğrenci Nakilleri

Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, öğrencilerin nakledilmek istediği okulun aynı sınıf ve alanında açık kontenjanın bulunması ve öğrencinin okula giriş puanının, naklen gitmek istediği okula aynı yılda kayıt yaptıran giriş puanı en düşük öğrencinin puanından az olmaması şartı ve puan üstünlüğü esasına göre ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının başlangıç tarihinin beş gün öncesinden, sınavların bitimine kadar olan süre dışındaki zamanlarda ilgili okul müdürlüklerince yapılır.
Ayrıca, merkezi sınavla öğrenci olan resmi ortaöğretim kurumları ile askeri lise ve polis kolejlerinin 9 uncu sınıfında olan veya bunlardan 10 uncu sınıfa geçmiş olup, yeni ders yılı başlamadan başvuruda bulunan öğrencilerin bu okullara nakli de yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır.
Okul tercihlerinde bu hususun göz önünde bulundurulmasında önemli yararlar vardır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mezunlarına eğitim fakültelerine girişte uygulanan 0.24 ek puan katsayısıyla ÖSS'de avantajlı olan Anadolu öğretmen liselerine diğer liselerden geçiş imkânı getirecek. Talim ve Terbiye Kurulu'na onay almak üzere gönderilen düzenleme önümüzdeki yıl hayata geçirilecek.
MEB, nisanda Anadolu Liseleri Yönetmeliği'nin nakillerle ilgili maddelerinde değişiklik yaptı. Bu düzenlemeyle, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'yla (OKS) öğrenci alan diğer bazı okullardan Anadolu liselerine nakil olanağı getirildi. Böylece, merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan ve genel ortaöğretim programı uygulayan resmi fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve aynı programı uygulayan özel okullar, askeri liseler ile polis koleji öğrencilerine Anadolu liselerine nakil olanağı sağlandı.

Yine değiştirilecek
MEB, ikinci adım olarak Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği'nde nakilleri düzenleyen maddeyi değiştirmek üzere harekete geçti.
Yönetmeliğin 14. maddesinin değiştirilmesi için hazırlanan taslağa göre, genel ortaöğretim programı uygulayan resmi fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, askeri liseler ile polis kolejlerinden Anadolu öğretmen liselerine nakil yapılabilecek. Bu düzenlemeye göre, 9. sınıf öğrencilerinin (10. sınıfa geçmiş olmakla birlikte henüz derslere başlamamış olanlar dahil) Anadolu öğretmen liselerine naklen geçişlerine imkân sağlanacak.

Özel okullar dahil değil
Nakiller, "Birinci yabancı dil dersi aynı olmak kaydıyla açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre" yapılacak. Ancak, özel ortaöğretim kurumlarından bu okullara öğrenci nakli olmayacak.
MEB yetkilileri, Anadolu liselerine nakillerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili değişikliğe paralel hareket edildiğini ifade ettiler.
Bazı öğrencilerin kayıt yaptırdıktan sonra fikir değiştirdiğini belirten yetkililer, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için söz konusu değişikliğin yapıldığını söylediler.

Yönetmelikte değişiklik yapılarak OKS ile öğrenci alan diğer okullardan, 0.24 ek puan avantajı olan Anadolu öğretmen liselerine nakil yolu açılıyor..

bende netten az önce bunu buldum bu yazı 2006 ya ait bir yazı yazıda gelecek sene uygulanmaya başıcak diyor..yani 2007 de..

ben şimdi düz lisedeyim.10.sınıfa geçmeden önce (bu yazıya göre)aöl'ye kayıt yaptırabilirim yani???
sanırım yapamıyorsun sen düz lisedesin o yüzden olmuyor galiba düz liselerin nakiliyle ilgili bir bilgi yok.okuduğum kadarıyla  Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'yla (OKS) öğrenci alan diğer bazı okullardan Anadolu liselerine nakil olanağı getirildi diyor.düz liseler oks puanıyla almıyolar burda oks puanıyla girdiğin bir liseden yine oks puanıyla girilebilen bir liseye geçişten bahsediyor yanılmıyorsam..
Referans URL