25-03-2008, 07:20 PM
Atatürk, Selanik'te 1881'de doğdu.
Bir gümrük memuru olan onun babası, Mustafa hala küçük bir çocukken öldü.
Güçlü ve sağlam iradeli bir anne olan Zübeyde Hanım, onu büyüttü.
Mustafa'nın ilk okulu, Mahalle Mektebiydi.
Sonra, o, Şemsi Efendi okulunda kaydoldu.
O sonra Selanik mülkiye rüştiyesine gitti , annesinden habersiz askeri rüştiye için sınava girdi.
O, 1899'da askeri rüştiyeyi bitirdi, ve harp akademisine gitti
O okul MK in hayatında çok önemli, modern TR yi oluşturacak bütün fikirlerini orada inşa etti.
1905'te, o, harptan akademisinden mezun oldu, ve Damascus'a ilan edildi.
O sonra, Osmanlı İmparatorluğu'nun farklı yerlerinde düşmanlarla savaştı, Arnavutluk ve Tripoli'yi (Osmanlıya)dahil etti.
O kısa süre içinde, art arda zaferler kazanarak ulusal bir kahraman oldu, ve istilacıları sonunda püskürttü..
Atatürk, dehasını, şevkini ve her alanda ülkesine olan sevgisini gösterdi.
O , sadece cephede cesurca ve akıllıca askerlerini yönetmedi aynı zamanda ( but ) TR cumhuriyetini de kurdu.
Atatürk'ün benzersizliği, özellikle onun ilkelerinde yer alır .
Biz, demokrasi hakkında bilgi sahibi olmak için bu ilkeleri bilmeliyiz.
oradaki parçayı çevirdim ben internette aradım ama bulamadım benim gibi ihtiyacı olanlar varsa yararlansın

Bir gümrük memuru olan onun babası, Mustafa hala küçük bir çocukken öldü.
Güçlü ve sağlam iradeli bir anne olan Zübeyde Hanım, onu büyüttü.
Mustafa'nın ilk okulu, Mahalle Mektebiydi.
Sonra, o, Şemsi Efendi okulunda kaydoldu.
O sonra Selanik mülkiye rüştiyesine gitti , annesinden habersiz askeri rüştiye için sınava girdi.
O, 1899'da askeri rüştiyeyi bitirdi, ve harp akademisine gitti
O okul MK in hayatında çok önemli, modern TR yi oluşturacak bütün fikirlerini orada inşa etti.
1905'te, o, harptan akademisinden mezun oldu, ve Damascus'a ilan edildi.
O sonra, Osmanlı İmparatorluğu'nun farklı yerlerinde düşmanlarla savaştı, Arnavutluk ve Tripoli'yi (Osmanlıya)dahil etti.
O kısa süre içinde, art arda zaferler kazanarak ulusal bir kahraman oldu, ve istilacıları sonunda püskürttü..
Atatürk, dehasını, şevkini ve her alanda ülkesine olan sevgisini gösterdi.
O , sadece cephede cesurca ve akıllıca askerlerini yönetmedi aynı zamanda ( but ) TR cumhuriyetini de kurdu.
Atatürk'ün benzersizliği, özellikle onun ilkelerinde yer alır .
Biz, demokrasi hakkında bilgi sahibi olmak için bu ilkeleri bilmeliyiz.
oradaki parçayı çevirdim ben internette aradım ama bulamadım benim gibi ihtiyacı olanlar varsa yararlansın

daha önce yazmış olsaydın sınıfda 2 saat çevirme zahmetinden kurtaracaktın beni