Dersizle Forumları

Full Versiyon: integral
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
0 dan 1 e integral  e^-3x dx işmeinin sonucu nedir?

cvp  -1/3 e^-3

-------------------------------------------------
0 dan 1 e integral   (e^x-2)dx in sonucu nedir?

cwp= e-3

--------------------------------------------------------------
0 dan 1 e integral (x+kokx)dx in sonucu nedir?

cwp= 7/6
bunlar hep u denerek yapılabilir başlangıç aşamasın'da mesela ilk
e^-3x=u de ve türevini al iki tarafın -3.e^-3x dx=du şimdi -du/3 yazarsın yerine -1/3 kat sayı dışarı at du da u diye çıkar şimdi işlemleri yapabilirsin bütün soruların bununla ilgili aynı tarz da kolay gelsin34
u diyince ne yapmalıyım bilmiyorum.daha orayı işlemedik okulda.başka bi yolu yok mu?
ya mesela türev integral birbirinin tersi ya oradan da çıkar bilirsin şimdi e^-3x
integrali -1/3. e li ifade çünkü türevini aldığında ilk ifadeye dönebilmeli böyle kafana yatarsa buradan da çıkarabilirsin oradaki soruların hepsini
peki
Britney Demişki:

0 dan 1 e integral (x+kokx)dx in sonucu nedir?

cwp= 7/6

Britney Demişki:

0 dan 1 e integral   (e^x-2)dx in sonucu nedir?

cwp= e-3

Britney Demişki:

cvp  -1/3 e^-3

Bunu değişken değiştirmesiyle yaptım. Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım..

Cevap yanlış çıkmış ama işlemleri kontrol ettim hatam yok gibi..7
Sen cevaba tekrar bi bak bakalım..Olmazsa diğer arkadaşlar ya da hocalarım çözerler..
zargans Demişki:

Britney Demişki:

cvp  -1/3 e^-3

Bunu değişken değiştirmesiyle yaptım. Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım..

Cevap yanlış çıkmış ama işlemleri kontrol ettim hatam yok gibi..7
Sen cevaba tekrar bi bak bakalım..Olmazsa diğer arkadaşlar ya da hocalarım çözerler..

güzel çözüm ama -3 ile çarpmaya gerek yok

-3x=u hertarın türevi

-3dx=du

dx=-du/3 yaz yerine

integral e^u.(-du/3)

-1/3 integrale^u
-1/3e^u u yu yerine yazalım

-1/3(e^-3x) şimdi sınırları koyalım yerine

-1/3(e^-3 - 1) olur. tbrkler zargans güzel çözümler bunu yazmamın sebebi kısa olduğundan
allah razı olsun caner abi..hepsi doğru.ben yanıtı yanlış yazmışım..çok tesekkürler.hepinize saygılar sevgiler abicim.
Sayfalar: 1 2
Referans URL