Dersizle Forumları

Full Versiyon: yağların taşınma yolu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar yağlar niçin lenf damarlarıyla taşınır? sebebini bilen varsa yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

konu açarken başlıgın seçimine biraz daha dikkat edelim siritan
Natty
Forum Kuralları

Madde 4-Yeni konu açarken cümlelerin konuya uygun olmasına özel önem verilir. Lütfen, Acil, Rica vb.. ifadeler ile açılan konular içeriğine bakılmaksızın kilitlenecektir.

sayın Acı Çığlık

kurallar iidir hoştur ama ben kendi bölümümde sıkı yönetim uygulamak istemiyorum.arkadaşlarımıza rica ederiz onlarda ellerinden geldigince özen göstermeye çalışırlar ki eminim çalışacaklardırda 3
hem arkadaşımız yeni üye..ben anlayışla karşılıyorum.daha 2. mesajında bir arkadaşı daha kaybetmek istemem..(kurallara karşı gelmiyorum sadece onları güzellikle sunuyorum-güzellikle uyarıyorum)

sayın 123yildiz123

sorunuza gelince çok çok emin degilim ama bildigimi söylemek istiyorum şimdi proteinler karbonhidratlara baktıgımızda yaglara göre daha basit yapıdadırlar.yagların içinde daha fazla H-O-C atomları var.dolayısıyla bunların kılcal damarlardan geçmesi haliyle güç olacaktır.ve lenf damarlarından geçer.

konu açarken başlıgımızada birazcık daha özen gösterelim arkadaşım 3

kolay gelsin....
valla ben de emin değilim nattycim sen bi kontrol et cevabımı..
Sindirilen besinlerin kana geçmesi için..Besin maddelerinin sindirimi tamamlandıktan sonra dolaşım sistemine aktarılmasına emilim denir. bu emilim de iki yolla oluyor.biri lenf yoluyla diğeri ...(unuttum 6 )
neyse yağ asidi ve gliserin ve yağda çözünen vitaminler bu vitaminler yanılmıyorsam A,D,E,K , villuslardaki lenf damarlarıyla emilir. Lenf sistemine karışır.yağ asidi ve gliserin, lenf damarlarından geçerken üzerleri ince bir protein kılıfla kaplanarak yağ molekülü oluşturuluyor çünkü gliserin alkol özelliği taşıyor..benim bilgim bu kadar birazdan evde bakarım notlarıma eksik yer var ise sabah tamamlarım..
yeşim abla evet yazdıklarında bir eksik bir hata yok..
yani benimde bildigim şeyler bunlar..

ya bişey dicem şimdi emilim iki yolla oluyo ya biri lenf yoluyla diğeri neydi 25 biyoloji notlarımı bulamadım 25
taşıma 2 yolla oluyordu biri lenf yoluyla(yagları) digeride kılcal damarlar yolu ile(vitamin mineral vs.vs.vs) degil mi??
aaaaaa evet siritan
siritan
yağlar lenf yoluyla taşınır çünkü yağ asitleri kanın pH ını düşürür ayrıca damarlarda tıkanıklığa yol açabilir
madde taşınmasıyla ilgilki mayrıntılı bilgiyi yrn verebilirim isterseniz...
Sayfalar: 1 2
Referans URL