Dersizle Forumları

Full Versiyon: açık öğretim sınavı ile ilgili
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ben bu sene öss ye gircem ama aynı zaman da aöf 1.sınıf öğrencisiyim.dün ve bügün sınava girdim..iktisatı ve ingilizceyi sırf boş bıraktım ben şimdi neye göre puan alcam..hepsinin toplamına göremi ? yoksa tüm dersler ayrı ayrımı?
aöf de ilk notların yüksek değilse boş bıraktığına göre bu derslerden bütünlemeye kalmışın gibi gözüküyor..
sen aöf mi okuyorsun?
hayır ama arkadaşlarım var akrabalarım var..yani ilk dönem sınava giriyosun bide ikinci dönem sınavlara giriyosun bu notların ortalaması zayıf olursa bütünlemeye kalırsın tabi her ders ayrı ..sende boş bıraktım deyince öyle bir tahmin yürüttüm..
AÖF DE SINIF GEÇME

Sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta, bilgisayarla değerlendirilmektedir.

Ø     Her dersin başarı notu, ara sınav notunun %30 ile yıl sonu ve bütünleme sınav notunun %70 toplanarak bulunur.

Örnek: Arasınav notu 70, yıl sonu notu 60 olan öğrenci;

Arasınavın ağırlığı %30 olduğuna göre,

70 . 30 : 100 = 21 not alacaktır.

Yıl sonu sınavının ağırlığı %70 olduğuna göre,

60 . 70 : 100 = 42 not alacaktır.

Arasınav ve yıl sonu sınavının not toplamı

20 + 42 = 63 başarı notunuz olacaktır.

Ø      Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 50 ve daha yukarısı olmalıdır.

Ø      Ara sınavı, bütünleme sınavını da aynı şekilde etkilemekte, bu sınavlardaki başarı notuda hesabı da yukarıdaki örnekteki gibi yapılmaktadır.

Ø      Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu ve bütünleme sınavına girdikleri takdirde, aldıkları notun %70'nin 50 ve daha yukarısı olursa bu dersten başarılı sayılır.

Ø      Bulunduğu sınıftaki derslerin en çok 2.sinden başarısız olanlar bir üst sınıfa geçer. Bu ders sayısı 3 ve daha fazla olursa, başarısız sayılırlar. Bu durumdaki öğrenciler bu derslerin sınavına girerler. Ancak üst sınıftan ders alamazlar.

Ø      Bulunduğunuz sınıfın tüm derslerinden geçtiniz doğrudan üst sınıfa geçiyorsunuz.

Ø      Bulunduğunuz sınıfın derslerinden iki dersten başarısızsınız, üst sınıfa borçlu olarak geçiyorsunuz.

Ø      Ancak bu iki dersin sınavını da bulunduğunuz sınıfta vermek durumundasınız.

Ø      Bu iki dersin 1'den başarılı, 1'den başarısız olursanız, bulunduğunuz sınıftan bir üst sınıfa geçemiyorsunuz.
anladım saol.

aöf de okuyan bir arkadaş varsa net bilgilerle yardım edebilir mi?
sınıf geçme yöntemi önceki mesajdaki gibi sen daha detaylı bir bilgi istiyorsan aöf sitelerinde daha ayrıntlı bilgiler var bence orda araştırabilirsin sana daha yardımcı olur tabi bence sen bilirsin..
@rd@ Demişki:

anladım saol.

aöf de okuyan bir arkadaş varsa net bilgilerle yardım edebilir mi?

Bende açıköğretim okuyorum..İlk sınavdan 0 alırasan ikinci sınavdan 72 ve üstü not alman gerekli..

Bi de küçük bir tavsiye açıköğretim sınavlarında yanlışlar doğruyu götürmediğinden boş bırakmak yerine optiği işaretlesersen senin için daha iyi olur..En azından 0 almazsın..
zargans İlk sınavdan 0 alırsan ikinci sınavdan 72 ve üstü not alman gerekli.. demişsin.

ben hem cumartesi hemde pazar günü sınava girdim..bu ikisinin toplamınımı alcaklar? diğer soruları çok iyi yaptım..
şimdi iktisat ve ingilizce 0 mı gelcek yani..demekki ayrı ayrı bakılıyor.öyle mi?
Arkadaşlar konu açıkken sorayım:
Ben de bu sene kaydoldum aö işletmeye. Geçen haftaki sınavlara falan girmedim, zaten orada okumak istemiyorum. Yani sadece askerlik tecili ve sigortadan yararlanmak için girmiştim. Sınava girmediğim için yalnızca sınavdan kalmış oluyorum değil mi, farklı bir uygulama yapmama gerek yok sanırım.
Sayfalar: 1 2
Referans URL