Dersizle Forumları

Full Versiyon: test
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
tarihci
1. tbmm de farklı düşüncelere sahip milletvekilleri bulunduğundan bağımsızlığın kazanılmasına kadar görüş ayrılığına neden olabilecek konular gündeme getirilmemiştir.
bu duruma
1 1921 anayasasında devletin rejiminin belirtilmemesi
2 saltanatın kaldırılması konusunda görüşmelerin yapılması
3 vergi oranlarının artırılması

gelişmelerinden hangileri örnek olarak gösterilemez?

A)1 B)2 C)3 D)1 VE 2 E)2 VE 3

2 ve 3 gibi geldi bana..
ama epica saltanatın kaldırılmasıyla zaten milletvekilleri arasında
anlaşmazlıklar oluyor.bu zaten başlı başına bir örnek olarak gösterilebilir.
2 nin olmadıgı şıklar gitti (E,D,B)

1.madde de yine aynı şekilde bi tarafta atatürk yanlıları bi tarafta saltanat yanlıları...yani 1 de örnek gösterilebilir. 1 in oldugu şıkta giitti.(A)

3. madde...vergi oranlarının arttırılmasında hem saltanat yanlıları hemde atatürk yanlıları birlikte hareket etmişlerdir.bir görüş farklılıgı oluşmamıştır.
ben cevap C olmalı diye düşünüyorum ama uzgun3
tarihci
CEVAP B...
bende ısrarla2 ve 3 diyorum neden 3ü almamış ki???
arkadaşlar cevap kesinlikle c olmalı dikkat edilirse paragrafda vergi oranları ile ilgili herhangi bir açıklama yok ancak saltanat kaldırılması konusu zaten milletvekillerinin görüşü doğrultusunda oolacağı için cvp c olur
Aslında soruda Saltanat rejiminin kaldırılması konusunda görüşmeler yapılması deniyor, bu görüşmelerde yaşanan sorunları dile getirmiyor. Biraz muâllakta bırakan bir şık bu. Çünkü görüşmelerde sıkıntılar yaşansığını bilmeyen birisi yorum yaparken bu konuda görüşmelerin yapılması konusundan şu anlamı çıkarabilir: Görüşmeler yapılmış, demek ki ortak bir karar vardı, yoksa gündeme gelmezdi...
Saygılarımla...
C NASIL ÇIKIYOR ARKADAŞLAR
Referans URL