Dersizle Forumları

Full Versiyon: kalp
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ewt natty mandalina kim gulen
ilgilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürler siritan
cevabı ögrenmek isteyenler ö.m yoluyla bana ulaşabilrler.
konu kilit!!!
sorunun cevabını buraya yazarsanız daha iyi olur. açıyorum konuyu.
Bu soru yanıtlanmamış ama ben bi tahminde bulunayım öyleyse siritan

Kalp içinde var olan ATP yi kullanarak bir süre daha çalışabilir konuma geliyor..Kalbin kendi kontrolünü kendisinin yapmasıyla alakalı olabilir diyorum..
hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlar.
biyolojicimiz bu olayın kalpteki özel(farklı) sinirler aracılıgı ile saglandıgını söledi.

yani temel sebep sinirlermiş.
burcu senin mantıgında hoşuma gitti hatta bence buda bir sebeptir.
ya ama itiraz ediyorum benim cewap dogru hani bana tebrik,,, ben tebrik isterim yada +rep gulen ayrıca yeşim canımın dibi senınde bı fıkrın vardıı beklıoruzzz
tebrik ederim arkadaşım cevabın dogru
( özel mesajla tebrik etmiştim ama )
ha bide tabikide hepinizede ++ rep

kolay gelsin tekrardan herkeze teşekkürler
syn biolimpikci konuya cevap vermek istiyorsan bana ulaş konuyu tekrar açarım siritan yeni bir konu açmaya gerek yoktu.malum forum kuralları siritan
ilgin için teşekkürler..cevabını buraya uazıyorum siritan

biolimpikci Demişki:

kalp konusunda sorunun cevabı tam olarak verilmemiş dbende uraya yazayım dedim
kalpte SA(sinoartrial düğüm) ve AV(artrivenriküler düğüm) adi verilen özelleşmiş sinirler vardır bunlardan SA karıncıklar arsında AV de kalbin alt ucunda bulunur SA ya gelen uyartılarla karıncıkar kasılır ve uyartı AV ye iletilir ve böylece kulakçıklar kasılır.. işin ilginç kısmı beyinden uyartı gelmesede SA kendi kendine uyartı üretebilir aynı şekilde AV de.. zannımca kalbin tek başına bisüre çalşımasının sebebi hikmeti bu.. yanlışım olabilir arkadaşlar yanımda kaynaklarım yok hatırladıklarımı yazdım.. yanlış bulan öm ile ulassın lütfen siritan
sanırım konu anlaşıldı
teşekkürler
konu kilit
Sayfalar: 1 2
Referans URL