Dersizle Forumları

Full Versiyon: Şiir Bilgisi - 2
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Çekinme çekinme söyle =) Evet 6-D

Mevlana'yı halk edebiyatından saymıyoruz değil mi?
4.soru kalmış...

4-e dir

mehmet akif-fazıl hüsnü daglarca ve nazım hikmet in epik türde şiirleri vardır...

epica Demişki:

Mevlana'yı halk edebiyatından saymıyoruz değil mi?

bugün ii degil sanırım merve 66

çok çok teşekkür ederim..26
biçare, bilgilerini gözden gecirmeni dilerim.Mevlana Divan Edebiyatının temsilcisidir.

Bizim hocamız Mevlana'yı ne Halk,ne de Divan edebiyatından saydı.. Bağımsız gibi bir şeymiş.. Her iki türün de birçok özelliğini içermiyormuş.. Ösym nin sorularında da şu edebiyat dönemine aittir diye bir ibare geçmemiş.. Ha bu arada 2007 Mevlana yılı sebebiyle, bu sene ösym mevlana ile ilgili bir soru sorabilirmiş..
siritan Teşekkürler epica . Divan edebiyatında geciyordu ama ismi kitapta,ama halk edebiyatının özelliğini de taşıyormuş demekki.
epica biizm hoca da mevlana çıkabilir dedi.ama şimdi ben tam anlamadım canım..mevlana yı sordular diyelim biz şimdi hangi edebiyata dahil etcez.halk mı divan mıuzgun3 yada eserlerini falan mı sorarlar acaba canım.bi anlatabilcenmi =)
Ben şöyle diyeyim Melih,benim çalıştıgım her kaynakta,Mevlana Divan Edebiyatının temsilcisi olarak geçiyor.Ancak anlatımı filan Halk Edebiyatına benzeyebilir ama temsilci olarak Divan Edebiyatı..ben böyle öğrendim..
Melih,şu edebiyat dönemine aittir diye sormazlar. sadece mevlana hakkında kısa bilgi verir. bu bilgiye dayanarak isim sorar. ya da eserleri sorabilir..
ikinizede çok tesekkürler açıklamalarınız için...başarılar.
Sayfalar: 1 2
Referans URL