16-04-2008, 10:29 AM
Sınavlar yaklaşınca gerilimin artması normal. Bu gerilimin fiziksel olarak kendini göstermesi de. Biraz gevşemekte fayda var. İşte bunun yöntemi.
Stres ve kaygı vücudumuzu çok gergin bir hale getirir. Bu gerginlik zaman içersinde çok yorucu bir hal alır ve verimli çalışmamızı engellemeye başlar. İşte size eğlenceli, dinlendirici ve zaman almayan bir gevşeme tekniği.
Adım 1 : Açıklama
Önce sırt üstü yere uzanıp vücudumuzun her parçasını serbest bırakalım.
Şimdi kademesel olarak bedeni aşağıdan yukarıya doğru önce gerip daha sonra tamamen gevşeteceğiz
Adım 2 : Germe
Duruş: Yerde sırt üstü yatarken ayaklarını birleştir ve kollarını bedenine yaklaştır. Avuç içleri bacaklarına değsin.
Ayak parmaklarını ger
Ayaklarını ger
Ayak bileklerini ger
Baldırlarını kas
Dizlerini kas
Uyluklarını kas
Kasık bölgeni kas
Kaba etlerini kas
Kollarını bedenine iyice yapıştır ve öyle tut
Nefes ver.
Derin bir nefes al ve göğsünü kas.
Sırt kaslarını kas
Boynunu ve yüzünü kas
Tüm bedenini kas – kas – kas !
Adım 3: Gevşeme
Şimdi tamamen bedenini bırak. Tamamen gevşe..
Şimdi tekrar en baştaki her yanımızı serbest ve rahat bıraktığımız hale dön ve rahatla.
alıntıdır...
Stres ve kaygı vücudumuzu çok gergin bir hale getirir. Bu gerginlik zaman içersinde çok yorucu bir hal alır ve verimli çalışmamızı engellemeye başlar. İşte size eğlenceli, dinlendirici ve zaman almayan bir gevşeme tekniği.
Adım 1 : Açıklama
Önce sırt üstü yere uzanıp vücudumuzun her parçasını serbest bırakalım.
Şimdi kademesel olarak bedeni aşağıdan yukarıya doğru önce gerip daha sonra tamamen gevşeteceğiz
Adım 2 : Germe
Duruş: Yerde sırt üstü yatarken ayaklarını birleştir ve kollarını bedenine yaklaştır. Avuç içleri bacaklarına değsin.
Ayak parmaklarını ger
Ayaklarını ger
Ayak bileklerini ger
Baldırlarını kas
Dizlerini kas
Uyluklarını kas
Kasık bölgeni kas
Kaba etlerini kas
Kollarını bedenine iyice yapıştır ve öyle tut
Nefes ver.
Derin bir nefes al ve göğsünü kas.
Sırt kaslarını kas
Boynunu ve yüzünü kas
Tüm bedenini kas – kas – kas !
Adım 3: Gevşeme
Şimdi tamamen bedenini bırak. Tamamen gevşe..
Şimdi tekrar en baştaki her yanımızı serbest ve rahat bıraktığımız hale dön ve rahatla.
alıntıdır...