Dersizle Forumları

Full Versiyon: Servet-i Fünun ve Edebi Akımlar
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1- Aşağıdakilerin hangisinde Servet-i Fünun edebiyatı ve sanatçılarıyla ilgili bir bilgi yanlışı vardır?

a) Nesir alanında,Tanzimat'a göre daha başarılı olunmuştur.
b) Göz için kafiye anlayışı yerine kulak için kafiye anlayışı benimsemiştir.
c) Tevfik Fikret ve Cenap Şahabettin,şiirde en önemli isimlerdir.
d) Batı'daki realist sanatçıların etkisiyle toplum meseleleri edebiyata taşınmıştır.
e) Halit Ziya ve Mehmet Rauf,mensur şiir türünde eser vermiştir.

2- Realizm (I),duyguya ve hayale yer veren romantizme bir tepkidir.Bu akımda akıl ve sağduyu (II) ön plandadır. Gerçekler,olduğu gibi yansıtılmış (III); sanatçılar,eserlerinde kişiliklerini gizlemişlerdir (IV). Betimlemeler,süs olarak değil; kahramanların psikolojilerini yansıtmak amacıyla (V) yapılmıştır.

Bu parçadaki numaralanmış kısımların hangisinde bir bilgi yanlışı vardır?

a) I
b) II
c) III
d) IV
e) V
2-B mi ?
Evet merve doğru. Akımlar hakkında ne yazık ki fazla bir şey bilmiyorum. Akıl ve sağduyu hangi akımın oluyor o zaman?
Akıl ve sağduyu sadece Klasizm akımının özelliğidir.
1-D mi ?
1.soru....
*Göz için kafiye anlayışı yerine kulak için kafiye anlayışı benimsemiştir.
bu dogrudur.
*Nesir alanında,Tanzimat'a göre daha başarılı olunmuştur.buda dogrudur.
*Batı'daki realist sanatçıların etkisiyle toplum meseleleri edebiyata taşınmıştır.buda dogrudur.
*Tevfik Fikret ve Cenap Şahabettin,şiirde en önemli isimlerdir.evet buda dogru tevfik fikretten sonra şiirde en başarılı isim cenap şahabettindir.

*Halit Ziya ve Mehmet Rauf,mensur şiir türünde eser vermiştir.
halit ziya mensuz şiir türünde eserler vermiştir.
ama mehmet rauf vermemiştir die biliyorum.

ve cevap E dir diorum.inş.dogrudur

Natty, E şıkkı da doğru canım..
Ben 1-D olarak düşünüyorum.Serveti Fünuncular,Tanzimat dönemindeki kanun,hak,adalet gibi toplumsal konulara yönelmemişlerdir.Bireysel konulara yönelmişlerdir.
evet yaa haklısın merve siritan tebrikler arkadaşım siritan
Evet 1-D şıkkıdır.. Ben Tevfik Fikret'in bir dönemden sonra toplumcu oluşundan yola çıkarak D yi de doğru saymıştım ama genel olarak yanlış bir ifadeymiş.. Hepinize çok teşekkür iderim.. =)
Sayfalar: 1 2
Referans URL