Dersizle Forumları

Full Versiyon: Sorular
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1) Hangisi ünlü Türk-Hun imparatoru Oğuz Han`ın kazandığı zaferler ve yaptığı seferleri anlatır?

a) Manas Destanı
b) Orhun Yazıtları
c) Atabet-ül Hakayık
d) Oğuz Destanı

2) Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osmanlı ailesi hangi Türk boyuna mensuptur?

a) Sarı
b) Kayı
c) Bozok
d) Üçok

3) Atatürkün "Ölü doğmuş bebek" olarak tanımladığı anlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sevr
b) Mondros Ateşkes
c) Lozan
d) İstanbul

4) Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra Maraş, Antep ve Urfa`yı aşağıdaki devletlerden hangisi işgal etmiştir?

a) İngiltere
b) Fransa
c) İtalya
d) Yunanistan
1-)D
2-)B
3-)A
4-)B
u145 'e katılıyorum.
zehr-i zakkum
3'ün D olması imkansız.Tüm kaynaklarda SEVR diye geçer...Magnolia canım belki anahtar hatası olabilir çünkü kesinlikle sevr...Bir diğer ölü doğmuş antlaşma ise ayastefanos akılınızda bulunsun 6
ayrıca bazı yerlerde şöyle de yazar
sevr yerine lozan
ayestefanos yerine berlin antlaşması diye...
Hepinize kolay gelsin..
evet kesinlikle sevr olması gerekiyor.
zehr-i zakkum
genel de sorular genel kültür sorusu ama 4. soru önemli bir soru onu açıklanmaya ihtiyacı var...
4.Maraş, Antep ve Urfa`yı mondros ateşkes antlaşmasından sonra;mondros mütekaresine göre buraları ingiltere işgal edecekti,daha sonra ingiltere fransa ile anlaşarak suriye bölgesini fransızlara bıraktı ve fransızlarda gelip buraları işgel ettiler..bu bilgi önemli ...
"Ölü doğmuş bebek yani SEVR yani uygulamaya konulmadığı için ölü doğmuş yani meclis tarafından onaylanmadığı için ölü denilmiştir... yani cevap D olamaz
tarihci
ölü doğmuş bebek : SEVR
lozan olamaz...
zehr-i zakkum
ben o dur demedim bazı  konu anlatımlı test kitaplarında böyle almışlar..düzeltildi ama eski kaynaklarda halen duruyor belki arkadaşın elindeki kaynak eski onda böyle yazmış olabilir.. YOKSA CEVAP KESİNLİKLE SEVR...bunu yukarda da belirttim..siritan
İyi günler..ya valla süper bir ortamdayız ne güzel bilgiler paylaşılıyor siritan
tarihci
bilgilerin güzel ama öss için biraz basit daha zor sorular üzerinde paylaşsak iyi olur..
Sayfalar: 1 2
Referans URL