Dersizle Forumları

Full Versiyon: sorular
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
tarihci
anadolu ve mezopotamya arasında Eski Çağ'da var olan ticaret ilişkilerinin orta çağda anadolu selçukluları döneminde de devam etmesi ve önemini korumasında;
I iki bölge arasında ulaşım kolaylıklarının olması
II iki bölgenin üretimlerinin birbirinin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olması
III iki bölge arasında siyasi sorunların bulunması
durumlarından hangilerinin etkili olduğu savunabilir?

A-)I
B-)II
C-)I veII
D-)II ve III
E-)I II ve III

Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumunun kurulması, Misak-ı Milli`nin esas alınması, Atatürk ilkelerinden hangisinin alanına girer?
a-)Laiklik
B-)Halkçılık
C-)Milliyetçilik
D-)Cumhuriyetçilik
E-)devletçilik

Aşağıdakilerden hangisi XVIII. yüzyılda Osmanlı`nın Avrupa`nın üstünlüğünü kabul ettiği alanlardandır?
aYönetim-Mimari
b Teknoloji-Yönetim
c Askeri-Yönetim
dAskeri-Teknoloji

2-)D
3-)A
1-c
2-c
3-d
tarihci Demişki:

anadolu ve mezopotamya arasında Eski Çağ'da var olan ticaret ilişkilerinin orta çağda anadolu selçukluları döneminde de devam etmesi ve önemini korumasında;
I iki bölge arasında ulaşım kolaylıklarının olması
II iki bölgenin üretimlerinin birbirinin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olması
III iki bölge arasında siyasi sorunların bulunması
durumlarından hangilerinin etkili olduğu savunabilir?

A-)I
B-)II
C-)I veII
D-)II ve III
E-)I II ve III

c şıkkı.
ilk önce 3. yargıyı eleyelim.çünkü iki bölge arasında siyasi sorunların olması ticaret ilişkilerini güçlendirmez,aralarında bir savaşın çıkmasını tetikleyebilir vs.
II.yargı ''iki bölgenin üretimlerinin birbirinin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte olması''bu kesinlikle doğrudur.kendi ülkelerinde yetişmeyen ya da yeterince yetişmeyen ürünleri ticaret aracılığıyla temin edebilirler.bu yüzden doğrudur.
1.yargıda iki bölge arasında ulaşım kolaylıklarının bulunması iki ülkenin arasındaki ticareti de etkiler.aynı ürünü uzak bir ülkeden almak saçmalık olur diye düşünüyorum.

o yüzden cevap c şıkkıdır...
tarihci Demişki:

Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumunun kurulması, Misak-ı Milli`nin esas alınması, Atatürk ilkelerinden hangisinin alanına girer?
a-)Laiklik
B-)Halkçılık
C-)Milliyetçilik
D-)Cumhuriyetçilik
E-)devletçilik

Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'nun kurulması Atatürk'ün milliyetçilik ilkesiyle doğrudan ilgilidir.bu yüzden cevap c seçeneğidir.
1-c
2-c
3-c

tarihci
iyi düşünün
dogru degil mi 1 ve 2 den eminim ama 3 ün d olması lazım yani askeri kesin de teknolojiden pek emin degilim.
2-C kesinlikle!!!
3-D kesin!!!

yani inş. siritan
3 ün cevabı a mı??
Sayfalar: 1 2
Referans URL