Dersizle Forumları

Full Versiyon: Bilgi Felsefesi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Yaratılış gereği zihnindeki sorulara yanıt aramaya çalışan her insan algıladığı dünyaya yönelir.Duyu organlarıyla algıladığı bu varlık alemini sorgular ve bulduğu her yanıt yeni bir soruyu beraberinde getirirken farklı nitelikteki başka görüşlerle düşüncelerini destekleyen kişi en güvenilir bilgilere ulaşma çabası verir.Böyle bir çaba da nihai olarak onu kesin bilgilere ulaştıracaktır.

Paragrafta sırasıyla aşağıdaki kavramlardan hangisi vurgulanmıştır?

a) Doğruluk - Temellendirme
b) Gerçeklik - Temellendirme
c) Gerçeklik - Doğruluk
d) Doğruluk - Gerçeklik
e) Temellendirme - Gerçeklik
cevap B olması lazım.
Evet sedat doğru cevap. Ben tam tersi olan E şıkkını işaretlemiştim...

"Böyle bir çaba da nihai olarak onu kesin bilgilere ulaştıracaktır." Bu cümle "gerçeklik" i çağrıştırmıyor mu ama? Ben o yüzden E dedim
Yaratılış gereği zihnindeki sorulara yanıt aramaya çalışan her insan algıladığı dünyaya yönelir.Duyu organlarıyla algıladığı bu varlık alemini sorgular ve bulduğu her yanıt yeni bir soruyu beraberinde getirir.

yukarıdaki cümleden gerçeklik olduğunu anlıyoruz.aslında "Duyu organlarıyla algıladığı bu varlık alemini" bu cümleden anlayabilirsin.
Duyu organlarımızda algıladığımız her şey gerçeklikle ilgilidir.

"farklı nitelikteki başka görüşlerle düşüncelerini destekleyen kişi" cümlesiylede temellendirmeyi anlayabiliriz.
Referans URL