Arkadaşlar benim int sınırlı 4GB kotadanda ne kadar kullandığımı takip edebiliyorum ama bazen kota farklı gösteriyor.mesela geçende 27 nisana kadar 20 nisanı gösterdi daha sonra 27 nisan 3.726 GB gösterdi ve öbür gün yani 28 nisandada 4,880 GB gösterdi..yani sürekli değişiyo.ben kotayı geçmemeye çalışıyorum ama kota beni sürekli yanıltıyor..yani 4 GB kadar girmişimdir ama nerdeyse bana 10 gün kotayı eski olarak gösteriyo bende ne kadar geçtiğini bilmediğim için giriyorum tabi bana sanki bu türk telekomun işi gibi geliyo yani çabuk güncellemiyolar bu sebeplede insanlar ne kadar girdiğini anlamıyor..sormak istdiğim bu durum sizde de oluyormu?
bende de şu oldu, takip ediyordum kotayı sürekli benim de 4gb sınırlı, gecen ay bir baktım 10 gb gösteriyor, noluyor ya filan dedim şaşırdım ama fatura bir geldi 29 ytl 4 gb yazıyor, yani yanlışlıklar da oluyor.
bunu anlamanın tek yolu var kotayı öğrenirken üstte
"Son Gelen Kayıt Zamanı" var onun yanında tarihler yazıyo ona göre hareket etmek gerekiyo... ama ne kadar doğru bilemem çünkü tamamen onların kontrolü altında gerçekleşiyo bunda bir oyun varmı yokmu öğrenmek için adsl kota programları var her an ne indirdin ne upload ettin kaydediyo bu tarz programları indirirseniz daha temkinli hareket edebilirsiniz. sen bu programı kullanıyomusun diye sorarsanız kullanmıyorum... benim de kota her ay geçiyo bu ay neredeyse 3 GB geçmiş...
ilk olarak teşk..
önceden yani sınır 3GB olduğu zaman o kadar video izliyodum geçmiyodu..ama şimdi hiçbişey seyretmesen yine geçiyor..valla anlamıyorum bu işte kesin bir iş var..Airties kullanıyorum onda gelen veri giden veri diye GB üzerinden bazı veriler gösteriyor.ama ne kadar doğru bilmiyorum açıkcası güvenmiyorum..Hele ttnete hiç güvenmiyorum bana bunlar oyun gibi geliyo

..senin dediğin kayıt bölümüne bakıyorum ama bazende bilerek tarihi yazmıyolar..ben hepsini kasıtlı olduğunu düşünüyorum..İnt hızlanıyor diyolar hızlandığı filan yok oratada hızlanan tek şey var kota mikratları o kadar hızlı doluyoki yetişmek mümkün değil..
evet sana sonunda kadar katılıyorum hiç bir hızlanma yok tamamiyle bir yavaşlama var telekom biliyo bu alt yapı ile devam edemiyeceğini fakat bununla ne kadar idare edersem o kadar kar diye düşünüyo heralde.bir kaç arkadaşımın da aynen senin sorundan var bazen kota çok yüksek geliyo bazen hiç gelmiyo anlaşılmaz bir değişiklik oluyo valla ben başından beri şüpheleniyorum ama elden bişe gelmiyo ki... Çok fazla fatura geldiğinde telekoma başvurulup heralde parayı geri alanlar da var diye duydum ama ne kadar doğru bilemem... yani dediğim gibi bu değerlere bende inanmıyorum...