07-05-2008, 02:07 PM
1-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden çok anlatım bozukluğu vardır?
a) Yazar,denediği türlerin çokluğuyla değil,belirli türleri değişik yorumlarla sunmasıyla dikkat çekiyor.
b) Geçmişteki hayal kırıklıklarımız,hayallerimizi köreltip solduruyor;gizlice küsüyoruz hayata.
c) Zamanın bize bağışladığı anlar içinde en değersiz olanı,genellikle yaşadığımız andır.
d) Onlara sık sık yardım ettiğinizi,yeri geldikçe övdüğünüzü,her fırsatta yücelttiğinizi bir ben değil,herkes biliyor.
e) Ben,kişiliği olgunlaşmış bir insanın,yalnız yazısında değil,yaşamında da belirli bir üslubu olması gerektiğine inanırım.
2- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır?
a) Ölüm mü? Ölüm ne ki yaşlanmanın yanında?
b) Batılılaşmanın yanlış anlaşılması,o dönemin demirbaş konularındandır.
c) Pazar günü çok aradık; ama açık bir eczane bulamadık.
d) Bir şairin yaşantısı şiiridir; ondan gayrısı olsa olsa dipnottur.
e) Bizi iki saattir çolağın kahvesinde bekliyormuş..
a) Yazar,denediği türlerin çokluğuyla değil,belirli türleri değişik yorumlarla sunmasıyla dikkat çekiyor.
b) Geçmişteki hayal kırıklıklarımız,hayallerimizi köreltip solduruyor;gizlice küsüyoruz hayata.
c) Zamanın bize bağışladığı anlar içinde en değersiz olanı,genellikle yaşadığımız andır.
d) Onlara sık sık yardım ettiğinizi,yeri geldikçe övdüğünüzü,her fırsatta yücelttiğinizi bir ben değil,herkes biliyor.
e) Ben,kişiliği olgunlaşmış bir insanın,yalnız yazısında değil,yaşamında da belirli bir üslubu olması gerektiğine inanırım.
2- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır?
a) Ölüm mü? Ölüm ne ki yaşlanmanın yanında?
b) Batılılaşmanın yanlış anlaşılması,o dönemin demirbaş konularındandır.
c) Pazar günü çok aradık; ama açık bir eczane bulamadık.
d) Bir şairin yaşantısı şiiridir; ondan gayrısı olsa olsa dipnottur.
e) Bizi iki saattir çolağın kahvesinde bekliyormuş..