Ceap 20.
{0,1,2,3,4,5} kümesindeki rakamları kullanılarak rakamları tekarsız üç basamaklı 300 den küçük kaç çift sayı yazılabiliR?????
DEtaylı aanlatırsanız sevinirim.

Belki şöyle olabilir: 2.4.1=8 ve 2.3.2=12 ==>12+8=20
2.3.2=12
bu kısmı anlamadım.
Bu cevaptan emin değilim.İlgilenen arkadaşlar da böyle böyle bulursa o zaman doğru diyebiliriz....
Bu cevaptan emin değilim.İlgilenen arkadaşlar da böyle böyle bulursa o zaman doğru diyebiliriz....
Sonu sıfır olan 300 ten küçük sayılar : 2.4.1= 8
Sonu 2 olan 300 ten küçük sayılar : 1.4.1= 4
sonu 4 olan 300 ten küçük sayılar : 2.4.1= 8
Toplam: 4+8+8= 20
Hımm anladım epica süpersin sağol.Bu kadar kolay bi soruda takılacağımı düşünmezdim

veya
300 den küçük olacağına göre yüzler basamağı 2 olmalı. geriye 5 tane sayı kalır. onlar basamağına 5 tane sayı gelebilir. rakamları tekrarsız dediğine göre birler basamağına 4 tane sayı gelir.
5.4=20
kusura bakmasanız burda bir şey söylicem soruda çift diyor ama sen birler basamağına 4 sayı gelebilir demişsin ama çift olması için sonuna 0,2,4 gelmeli ikinci olarakta yüzler basamağına 2 yi yazdın kaldı 2 çift bu sefer onları kulanman lazım vede yüzler basamağı 1 olanlarıda düşünmemişsin yani yanlış anlama ama bu çözüm doğru değil sadece bilginiz olsun diye yazdım sonucu bulmak için bir yol denemişsinzi sadece