coğrafi keşiflrin başlamasındaki
I.avrupalıların çin ve hindistana doğrudan ulaşma isteği
II.gemicilik alanındaki ilelemeler ve cesur gemicileirn yetişmesi
III.avrupalıların dünyayı tanıma ve hırıstiyanlığı yayma istği
etkenlerinden hagilerinin DOĞRUDAN islam dünyasından ve osmanlı devletinden kaynaklandığı söylenebilir
I
III
I ,II
I,II,III
I,III
ynlıştır kesin ama içimden dünden beri 1-2 geçio dogru ise düşüncelerimi paylaşmak isterim

yanlışsa canım saolsun

bana kalırsa 2 olamaz çünkü denizcilik faaliyetleri osmanlıdan çok öncede vardı.
bence yalnız 1 yada 1-3
doğru cevap yalnız I olacak..açıklarmıısnız ?
Ticaret yolları Osmanlı Devletnin elindeydi.bu Avrupalı devletler de Osmanlıdaki ticaret yollarını kullanmamak için coğrafi keşiflere yönelmişlerdir.Kısacası coğ keşiflere neden olan şey ticaret yollarının osmanlının elinde bulunmasıdır
Ticaret yolları Osmanlı Devletnin elindeydi.bu Avrupalı devletler de Osmanlıdaki ticaret yollarını kullanmamak için coğrafi keşiflere yönelmişlerdir.Kısacası coğ keşiflere neden olan şey ticaret yollarının osmanlının elinde bulunmasıdır
hiç bişey anlamadım..
başka bi arkadaş açıklayabilir mi?
DOĞRUDAN islam dünyasından ve osmanlı devletinden kaynaklandığı söylenebilir diyor ama nasıl bir ilişki kurdun kii bende anlamadım valla ben bu soruyu yalnız 3 olarak işaretlerdim
İpek ve Baharat yollarının Türklerin ve Müslümanların eline geçmesi ile Avrupalıların Çin ve Hindistan’a doğrudan ulaşma isteği.Türkler ve müslümanlar doğrudan buraya DİKKAT-ÜL DİKKAT