Dersizle Forumları

Full Versiyon: denemeden bir soru
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
günümüz medye-edebiyat ilişkisinden edebiytın karlı çıkması ihtimali yok gibi medya edebiyatla imtihanında yine maymunluğunu yaptı ve edebiyatı iç etme cüretini gösterdi.hastalıklı bir edebiyat anlayışının dogmasına neden oldu.

bu parçada geçen [edebiyatı iç etmek] sözüyle anlatılmak istenen nedir.

a)edebiyatı asıl işlevinden uzaklaştırmaya çalışmak
b)kendini edebiyattan daha güçlü göstermek
c)edebiyata ait olan şeyleri kendine mal edip edebiyatı ortadan kaldırmaya çalışmak
d)edebiyat okurlarını başka alanlara yönlendirmek
e)edebiyat ürünlerini kendi amaçlarına alet etmek

Güzel soruymuş. Cevap A mı (yanlış olma ihtimali var)

hastalıklı bir edebiyat anlayışının dogmasına neden oldu. Bu cümle sanki A daki cümle ile örtüşüyor gibi..
evet güzel ve çeldirici tam öss tarzı ama cvp a degil cevabı vereyim mi yoksa çözmeye çalışacakmısın ben iç etmek sözünü tam anlayamadım yani bişeyler çagrıştırıyor ama paragrafı okuyunca kafam karıştı
İyi olur merak ettim cevabı .) İç etmek bana da bir şeyler çağrıştırıyor ama paragrafla bir bağlantı kuramadım..
c)edebiyata ait olan şeyleri kendine mal edip edebiyatı ortadan kaldırmaya çalışmak
diyor
evet bencede cevap c olmalı hatta pelina 5 dakika önce sana ö.mesaj atmıştım cevap c mi  diye.. gerçekten çelişkili bir soruydu..çünkü medye günümüzde artık edebiyatı kendi malı gibi kullanmakta.ve edebiyat artık günümüzde etkisini yitirmektedir.
öyle cvp mantıklı ama diğer şıklardanda buna yakın sonuçlar çıkarabiliyor insan öss de böyle bir soru gelse yapamam herhalde o heycanla...natty ö.mesajını şimdi gördüm cvp c demişsin tebrikler
Referans URL