1)islam öncesi türk devletrinde görülen göçebe yaşam biçiminin
I-mimari
II-süsleme
III-maden işlemeciliği
alanlarından hangilerinnin gelişmesini engellediği söylenemez
c-katolikleri himaye altına almayı
d-avrupalı devletlerin desteğini sağlamayı
e-osmanlı devletinde taht kavgaları çıkarmayı
3)erzurum kongresinde,ulusal irade ve toplanan ulusal güçler,padişahlık ve halifelik makamını kurtaracaktır..kararı alınmıştır..ulusal egemenlik anlayışına ters düşen böyle bir kararın alınması,aşağıdakilerden hangisine öncelik verildiğini gösterir
a-ınkilapların yapılmasına
b-bağımsızlığın sağlanmasına
c-laik yönetimin benimsenmesine
d-saltanata karşı halkın ayaklanmasına
e-anlaşma devletlerinin desteğinin alınmasına
yukarıdaki türk topluluklarından hangileri,rusların karadenize inmesini engelemiştir.
yukarıdakilerden hangileri and.selç.ordusu ile ilgilidir.
padişahlarından hangileri döneminde avrupa tarzı ıslahatlar yapılmıştır
c-tanzimat fermnı
d-senedi-ittifak
e-kanuni esasi
arkadaşlar siz tarih1 sorularından muaf falanmısınız ??
12 saat oldu yazalı..kimse yardım etmiyor.
yinede sağolun tabi!
1) Yalnız 2
2) D
3) B
4) peçenekler olması lazım
5)
6) III.selin bilmediğimiz kadın padişahımız filan mı ?

cevap 3.selim olması lazım
7)b-ıslahat fermanı
çok saol birader.ilgilenmen bile yeter.
1) II-süsleme
III-maden işlemeciliği
2)d-avrupalı devletlerin desteğini sağlamayı
3)b-bağımsızlığın sağlanmasına
4)peçenekler
kıpçaklar
5)hepsi
6)III.selim
I.mahmut abi kusura bakma ya

hem III.selin yazmışım.hemde mahmut yerine murat yazmışım.
7)b-ıslahat fermanı
sana zahmet olcak ama doğru yaptıklarını ,şöyle bi kabaca açıklayabilcen mi, kardeşim.çok saol.
ama diğer arkadaşlarda açıklayabilir tabi
1)islam öncesi türk devletlerinde göçebe hayatları sebebiyle halı,kilim,deri dokumacılığı,ahşap,taş işçiliği gibi taşınan sanat eserleri yapmışlardır.mimari kesinlikle gelişmemiştir.maden işlemeciliği de gelişmiştir diye düşünüyorum.böylece ihtiyacı olan malzemeleri kendileri üretmiş olacaklardır.
2) bizans impratoru,fatih dönemindeki istanbul kuşatması sırasında,,ortadoks ve katolik kliselerinin birleştirilmesini teklif etmesi avrupalı devletlerin desteğini sağlamak olabilir diye düşündüm.
4)Kıpçaklark(karadeniz’in kuzeyine yerleştiklerinden dolaı) ve Peçenekler(rus-peçenek savaşları)
5) donanmaya sahip olunması Anadolu(Türkiye)Selçuklularına ait bir özelliktir.sinop ta samsun da Antalya da tersana kurdular(gemi yapımı).bunlarda doğrudur.
ordu başkomutanlığını sultanın yapması
ikta askerlerinin ordunun en kalabalık bölümünü oluşturması
6)III.Selim Avrupa tarzında eğitim gören Nizam-ı Cedit adında askeri ocak açmıştır.
I.Mahmut yabancı uzmanlardan yararlanarak Humbaracı ve Tpçu ocakları ıslah etti.
7)kırım savaşında İngiltere ve Fransa azınlıklara yeni haklar tanınması şartıyla Osmanlılara yardım etmişlerdir.osmanlı devleti de savaş sonrasında imzalanacak Paris antlaşmasına azınlıklarla ilgili bir madde koyulmasını engellemişler ve Avrupa devletlerinin iç işlerine karışmasına engel olmak istemişlerdir.ıslahat fermanı bu nedenle imzalanmış ve Paris konferansına gönderilmiştir.