görüntü biraz bulanık oldu kusura bakmayın ..ama sayılar gözüküyor sanırım..diyebilirsinizki bu soru kolay bir soru..ama neden sorduğumu siz cvp yollanıktan sonra yazıcam tabi cevabıda yazıcam..lütfen çözün ve bulduğunuz cvp yazın..
Baştaki 3 ,sorunun numarası mı yoksa çarpan mı ? aradaki işaretleri tam okuyamadım

baştaki sorunun numarası..soru parantezle başlıyor..ilk parentezde 3'ün yanında + ,ikinci parentezdeki 4'ün yanında - var..diğer kesirli olanlar - ,parentez arasındada çarpı var..inş anlatabilmişimdir..görüntü bozuk olduğu için tekrar özür dilerim..
evt merve doğru çözümünüde yollarmısın..
şimdi neden sorduğumu söyleyim aslında komik bir durum ben bu soruyu çok önceden çözmüşüm ve bende 42 bulmuşum dün yeniden bakıyodum soru dikkatimi çekti ben işaretlemişim 42 doğru olarak bidaha çözeyim dedim ama birtürlü 42 ye ulaşamadım bi yerde hata yaptığım kesin ama nerde..sen çözümü yollarsan bende yaptığım basit hatayı anlayım..
hmm demekki ben işaret hatası yapmışım ..çünkü 14 çıkartıyordum doğru gitmişim ama sonda hata yapmışım önemli olanda o zaten..çok teşk ederim..çok basit bir hata ama işte 1 soru gidiyo böyle hatalardan..
Rica ederim.
Haklısın.Basit gibi görünüyor ama çok dikkat istiyor.İşlemin önceliği önce çarpmaya ait ,sanırım sen sağ tarafı 2 olarak almışsın.
Kolay gelsin.