Dersizle Forumları

Full Versiyon: 5 tane edebiyat :(
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
bügünkü fem denemesinden yapamadığım tüm soruları yazdımuzgun3 işte buda edebiyat uzgun3

gauthier,banville ve françois coppee nin ortak özellikleri nedir?

garipçileri en çok etkileyen sanatçılardr
roman türünde yapırlarıyla tanınmöaları
parnasizm akımının temsilcileir olmaları
farklı edebiyat bakımlarının kurucuları olmaları
tiyatrodan başarılı yapıtlar sunmaları

2)gülşehri ve felekname hakında ufak bir bilgi verimisiniz ?

3) lamartine nin fablllar die kitabı var mı? ve fabllar okura ahlak dersi vermeyimi amaçlıyor ?

4)hüseyin rahmi natüralistmiydi? ve ahmet vefik geleneğini sürdürmüşmüdür?

5)rubai aruz öçlçüsünün yanlızca kendine özgü akalıplarıyla yazılmıyomuydu uzgun3 yada ben mi karıştırdım yine uzgun3 ömer hayyam rubai yazmışmı uzgun3

bunlar test soruları aslında ama ben kendime göre kısalttım arkadaşlaruzgun3

İlk sorunun cevabı Parnasizm akımının temsilcileri olmaları olmalı. Çünkü Gouthier, Banville, François, Josep Maria... falan Parnasist.

2 - Gülşehri sanırım 14.yyda yaşamıştır. Türkçeye çok önem veren bir sanatçıdır. Tekke sanatçısıdır bildiğim kadarıyla yani halk edebiyatı'ndandır. mantıku't tayr adlı bir eseri türkçeye çevirmiştir. mesnevidir mantıku't tayr.
Fazla bilgim yok açıkçası. Birde Felekname adında düzyazısı var diye biliyorum.
3

3 - Fabllar hayvanlara insan özelliği katarak okuru eğitmeyi amaçlar. Lamartine'nin Tefekkürler adlı eseri var. Türkleri ve Türkiye'yi çok seven bir sanatçı. Fransız. 18-19. yy arası yaşamış birisi. Fabllarıyla ünlü kişiler La Fontien ve Aisopos'tur.

4 - Hüseyin Rahmi Gürpınar natüralisttir. Ahmet Vefik Paşa ile hiçbir alakası yoktur. siritan Ahmet Mithat Paşa'dır onun alakalı olduğu kişi.

5 - Rubai Aruzun kendine özgü 24 kalıbıyla yazılır ve Ömer Hayyam bu işin piridir. Rubai dendi mi akla Ömer Hayyam gelir.
alah razı olsun kardşeim..sen varya on numara bi sözelcisin =)) bu sene full çekeceksin sınavda eminim siritan ve bende senin bu sözelci güzel taktiklerinle baya bi gelişme kaydettim..hakkını helal et kardeşim .çok iyisin gerçekten..hepiniz çok iyi insanlarsınız.sayenizde hiç ümidim yokken belkide süpriz yapıp sınavı kazanabilirim siritan
Referans URL