Dersizle Forumları

Full Versiyon: kesir problemleri
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)Bir öğrenci mat testindeki soruların 3/5 ini doğru geri kalan sorualrın 3/4 ünü yanlış ve 4 soruyuda boş bırakmıştır.Bu öğrencinin yanlış yaptığı soru sayısı kaçtır?

2)Bir kutudaki kalemler beyaz,kırmızı ve mavi renklidir.Beyaz kalemlerin sayısının mavi kalemlerin sayısına oranı 3/7 ; kırmızı kalemlerin sayısının beyaz kalemlerin saysına oranı 5/8 olduğuna göre kutuda en az kaç tane kalem vardır?

3) 3/8 i kız olan bir sınıfa 10 erkek öğrenci daha gelirse kız öğrencilerin sayısı sınıfın 2/7 si oluyor.Bu sınıfta kaç kız öğrenci vardır?

4)Ali bir kitabı hergün bir önceki günden 3 sayfa fazla okuyarak 9 günde bitiriyor.Ali 4.günün sonunda 2/5 ini okuduğuna göre kitap kaç sayfadır?

5)Suat okulun merdivenlerini 2 şer 2 şer çıkıp 3 er 3 er iniyor.Suat çıkışta 24 adım daha fazla attığına göre merdivenin basamak sayısı kaçtır?
Hemşerim Kayser'inin neresindensin ben de kayseriliyim de..o yüzden soruyorum
Luftwaffe_91 Demişki:

Hemşerim Kayser'inin neresindensin ben de kayseriliyim de..o yüzden soruyorum

arkadaşlar lütfen muhabbete dönüştürmeyelim.öm sistemini kullanabilirsiniz.anlayışınız için teşekkürler..
Peki Burcu uyarın için teşekkürler
rica ederim , bende teşekkür ediyorum..
Sayfalar: 1 2
Referans URL