felsefe den bilgi kuramı(ya da kawramı) diye bi soru wardı.o soru kadar saçma sapan ve karmaşık bi soru yeryüzünde yoktur.IQ testinde bile öyle soru çıkmaz.bi boşuma neden oldu.zaten anormal bi durum yok.her sene muhakk bi iki soru yanlış çıkıo.anormal bi durum 5 yanlış olması...
çizgisel hız sorusuna itiraz gerçekten çok saçma. o konu coğrafya müfredatında var. zaten olmasa bile sorunun iptal edilmesi için geçerli bir neden olamaz. çünkü sıralamada yeri olmayan sorulmuş. yeri olanları bileceksin ve olmayanı seçeceksin. yani o maddede çizgisel hız yerine coğrafya ile hiç alakası olmayan bir madde olsaydı da diğer maddelerin doğru olduğunu bilmek durumunda olduğunuzdan dolayı o maddeyi seçmek zorunda olacaktınız.
hey allahım çizgisel hız terimi coğrafya müfredatında yoksa ben ne integral biliyorum ne türev hatta ben öğrenci falan değilim.hatta ben hiç var olmadım.
coğrafya sorusunu iptal ederlerse hem şikayet eden dersaneye hem de ösym'ye dava açmak lazım.
ülkeler sorusuda iptal edilemez.
arkadaşlar hatalı sorulardan biride Türkçe dilbilgisi sorusu cevap anahtarında B şıkkı doğru cevap olarak verilmiş ama E şıkkında biden fazla bağlaç var demişş orda birden fazla deil bir tane bağlaç var o da ''oysa'' kelimesi geri kalan degil,ancak ve bakışlarıyla cümlesindeki ünlü düşmesine uğramış ile kelimesi edattır diee düşünüorummm ama B şıkkındaki belirtme sıfatı yoktur ifadeside doğru yani doğal olarak 2 cevabı oluyor sorunun iptal edilmesini bekleğim en sağlam sorulardan biri yorumlarınızı bekliorum şimdiden hepinize çok teşşekkür ediyorum
14. (I) Ankara’da kendini hemen göstermeyen bir güzellik
vardır. (II) Bundan dolayı, kentin kimilerine hiç de çekici
gelmeyen doğasıyla ilgili ilginç izlenimler aktarılır.
(III) Örneğin şair Yahya Kemal Beyatlı’nın “Ankara’
nın en çok İstanbul’a dönüşünü severim.” sözü de
bunlardan biridir. (IV) İstanbul’dan gelmiş öğrencilerin
dillerinde de henüz bu şehri keşfedememişlikten
gelen, “çorak”, “bozkır” sözleri dolaşır. (V) Oysa Ankara,
kendiliğinden değil, ancak dikkatli bakışlarla gizini
açığa çıkarır.
[color=maroon]Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili olarak
aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) I. cümlede dönüşlülük zamiri kullanılmıştır.
B) II. cümlede belirtme sıfatı kullanılmıştır.
C) III. cümlede azlık-çokluk zarfı kullanılmıştır.
D) IV. cümlede -miş ekiyle türetilmiş bir sıfat-fiil
vardır.
E) V. cümlede birden fazla bağlaç kullanılmıştır.
karakan, o soru yanlış değil. Daha önce bir sitede açıklamasını yapmıştım:
V. cümlede birden fazla bağlaç vardır. Oysa ve ancak kelimeleri bağlaçtır. Sorunun doğru cevabı yüzde yüz, üzerinde tartışılmayacak kadar net olarak belirtme sıfatı kullanıldığını belirten cümledir.
Bir eşit ağılıkçı, bir sözelci "ancak" kelimesinin bağlaç olduğunu bilmek "zorundadır."
şu yazılanları okudum da birkaç arkadaş dışında kimse kayda değer birşey söylememiş.
yaa madem hatalı soru var diyosunuz,neden ben sen o türkçeyi sos1 i mat2 2 yi full çıkardık..
hatalı soru,,neye göre, kime göre hatalı??
sen bu yaşına gelmişşsin,bağlacı çizgisel hızı,finlandiyayla-brezilyanın zıt kürelerde olduğunu bilmiyorsan,bırak kalsın abi ya..girme üniversiteye falan.
mat2 mat1 zor diyalar..neden tüm hukuk çular full çekmiş mat1 mat2 yi?? hadi cevap verin..adam ona göre çalışmış çünkü..şimdi kimse ösym ye bahane bulmasın.
bazı şeyleri hazmetmek lazım.full yapan nasıl yapıyo o zaman?
adam gibi çalışsaydın da sen de full çıkarsaydın.ben bu siteden başka hiç bi yerde yok sorular zordu yok bu hatalıydı bilmem ne diye bişey duymadım.hata yı birazda kendinizde arayın.bu öss yi kazanmak çocuk oyuncağı değil.ben yıllarımı verdim.gerekirse sizde vereceksiniz.
iyi günler.
scream_aykut, sınavda zorluk basitlik konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Zoru çok zor, kolayı çok kolay sordukları kanısındayım. Yine de sana katılıyorum.
İnsanlar çözemedikleri her soruyu yanlış diye nitelendirmeye başladılar. Bu hoş bir şey değil; ama hepimiz sinirliyiz, stres altındayız.
scream_aykut brezilyanın 2 yarımküredede toprağı var esas bunu bilmeyen ne yapsın bilemem,ayrıca öss yi kazanmak çok da zor bir iş değil,illaki full çıkartmakda gerekmiyor,soruların normal bir kolaylığı vardı.
fin-brez sorusunda brezilya yerine başka bir ülke kullanılmalıydı.
Furkan arkadaşım ordaki ''oysa'' kelimesi şüphesiz bağlaç ama ''ancak'' kelimesi dikkat ettiyseniz sadece ilgisi kuruyor bu da onun bağlaç değil edat oldğunu göstermez mi ?