Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS'de tartışmalı soru sayısı 5 oldu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ÖSS bitti, yanlış ve hatalı soru iddiaları bitmedi. Fizik, Tarih ve Türkçe bölümlerindeki birer sorunun yanında Coğrafya testinde de iki sorunun hata içerdiği iddia edildi.

Öğrenci Seçme Sınavı'nda yöneltilen sorularla ilgili tartışmalar sürüyor. Fizik, Tarih ve Türkçe testlerinde üç sorunun yanlış olduğu iddiasının ardından Mehmet Baran Aydın da Sosyal Bilgiler 1 ve 2 testlerinde iki sorunun hatalı olduğunu öne sürüldü. Baran'ın verdiği bilgiye göre, Sosyal Bilgiler 1 testinin 16'ncı sorusunda ekvatoral bölgede görülen ve birbirini doğuran olaylar için verilen seçeneklerde yanlış ifadeler var. Doğru yanıt olarak verilen "Çizgisel hız kutuplara göre fazladır" ifadesi verilmiş, ancak bu fizik dersinin konusu.

Coğrafya müfredatında böyle bir ifade yok. Dünyanın kendi etrafındaki hızından bahsediliyor ama anlaşılmıyor. Sorunun iptal edilmesi isteniyor. Sosyal Bilimler 2 testi 14'üncü soruda ise hem ekvatora hem de başlangıç meridyenine göre farklı yarımkürelerde yer alan ülkeler soruluyor. Doğru seçenek Finlandiya ve Brezilya olarak verilmiş. Finlandiya'nın bütün toprakları Kuzey Yarımküre'de ancak, Brezilya'nın her iki yarım kürede de toprakları var. Bu sorunun da iptali isteniyor.

ÖSYM: İPTAL EDİLİR

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan hatalı sorular konusunda hafta boyunca da öğrenci, öğretmen, okullar ve dershanelerden gelen başvuruları kabul edeceklerini söyledi. Yarımağan, "Gelen bütün başvuruları biriktirir, gelecek hafta ilgili komisyonlarca toplu olarak incelenmesini sağlarız. Hatalı olduğu tespit edilen soru iptal edilir" dedi. Her yıl ÖSS'de başkasının yerine giren veya kopya çekme girişiminde bulunan kişilerin Doğu illerinden çıkması dikkat çekti.

Kural dışı iş yapmaya başvuran, bunu seven insan sayısının ÖSS'de de arttığını söyleyen Yarımağan, "Mardin'de 150 kişi gözaltına alınmış. Bu kabul edilemez. Urfa ve Diyarbakır'da da yine benzer olaylar olmuş" dedi.

alıntıdır..
"Doğru yanıt olarak verilen "Çizgisel hız kutuplara göre fazladır" ifadesi verilmiş, ancak bu fizik dersinin konusu."

Pardon ama, hangi fizik dersinin konusu? Siz hiç mi ders kitaplarını incelemiyorsunuz? Madem fizik dersinin sorusu niye sözelcilere çizgisel hız ifadesini öğretiyorsunuz?
Çok saçma bir şey söylemişler. Affedersiniz ama bir salaklık yapmışlar. Bildiğim ve tanıdığım sözelcilerin yüzde 99'u çizgisel hızı bilir. Bilmesi de gerekir. Hatalı soru demişler, asıl hatalı olanlar kendileri.
"Coğrafya müfredatında böyle bir ifade yok." demişler. Yuh!

Finlandiya/Brezilya sorusu çözülmeyecek derece hata içeren bir soru değil. Bence iptal edilmesi mantıksız.

Ben o yanlış sorularda harcadığım zamanı istiyorum.verebilecekmisiniz sayın yarımağan? O kadar zamanda hazırlıyorsunuz..yazıklar olsun size..yine yanlışlar yine çelişkiler..Önce sorular kolay olacak dedin herkesi kandırdın.Şimdi de bunlar çıktı..Bu yediğin haklarla nasıl vicdanın rahat ediyor? doğrusu merak ediyorum.
özgürlük Demişki:

"Çizgisel hız kutuplara göre fazladır" ifadesi verilmiş, ancak bu fizik dersinin konusu.

Finlandiya'nın bütün toprakları Kuzey Yarımküre'de ancak, Brezilya'nın her iki yarım kürede de toprakları var. Bu sorunun da iptali isteniyor.

bu soruları bi allahın kulu iptal etsin o ösym yi dağıtırım.
Ben internetten bir şekilde mail falan atacağım. Saçmalık olmaz böyle.
Bende hepiniz gibi yanlış soru olduğunu düşünüyorum. ancak;

örneğin : "!" ifadesi Türkçede ünlem

"!" aynı zamanda matematikte faktöriyeldir...

Bunu andıran,benzer bi durum söz konusu olabilir mi ki ...

yani burdaki herkesinde yanılma payı olabilir mi ??
ha bunu çizgisel hız sorusu için söyledim..
çok sevindim ya tabii herkese göre değişir!!!
ezega4 Demişki:

çok sevindim ya tabii herkese göre değişir!!!

nasıl sevindin yani? sorular hatalı mı sence ?
Arkadaşlar şu sos1 deki bi tane tarih sorusu yanlıştı bence.
Hani kongre falan toplanıyor diyodu sivasta.
Ben onu farklı zamanlarda kongrelerin toplandığı dedim ama cevap istanbul hükümetine güven duyulmadığıymız.Şimdi üstteki bilgiyle ona ulaşılamaz...
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans URL