Ben istedigim üniversiteye nomal yollardan giremıyorum ama özel üniversiteye burslu olarak gırerim şimdi merka ettiğim burslu özel üniversitede okunurmu dogu akdeniz üniversitesinde cok kararsızm lütfen yardım
BURSLU ÜNİVERSTELERDE OKUNUR ARKADAŞIM DEVLET ÜNİVERSTELERİNE ORANLA PUANLARI DAHA DÜŞÜK OLUR ANCAK BURSLU OKURSAN PUAN BİRAZ DAHA YÜKSEK OLUR ŞİMDİ PUANA BAKILMIYOR BİLİYORSUN BAŞARI SIRASI ÖNEMLİ DOĞU AKDENİZ KIBRISDA BİR ARKADAŞIM OKUYOR İLK YILLAR BİRAZ YABANCILIK ÇEKTİ ŞİMDİ ÇOK İYİ ÖGRENİM KREDİSİ ALMIYOR ARKADAŞIM BURS DAN YARARLANIYOR ANCAK DERS OKUL PUANLARINI YÜKSEK TUTMAK ÇOK ZOR OLUYOR ANCAK ARKADAŞLARI İLE ARASI ÇOK İYİ HELE BİR TERCİHLER YAPILSIN ANKARADANDA BİRYERLER TUTAR EMİNİM KOLAY GELSİN
Geçen sene düşündüm, Doğu Akdeniz'e gidecektim. Ben en basit şey için dahi araştırmayı seven biriyim. Orada okuyanlarla konuştum. Ayrıca uzaktan bir akrabamın da orada üç senedir okuduğunu öğrendim. Bana uygun gelmediği için vazgeçtim.
Sana, bilgi aldığım şeyleri aktarmak isterim:
- Bildiğin gibi Kıbrıs'ta hayat daha pahalı.
- Eğlenceye düşkün biriysen derslerine odaklanman zor. Ancak, akrabam oraya gitmeden önce hareketli biriyken, orada daha ağırbaşlı, sakin biri olmuş.
- Üniversitede Kıbrıs Türk'ü, Türk ve Kürt çatışması çok yaşanıyormuş. (Benim vazgeçme sebeplerimden biri ve en büyüğü.) (ayrıca sırf bu yüzden 6 ay Kıbrıs'ta okuyup okulu yarıda bırakan biriyle konuştum.)
- Burslu da olsan, ilk sene gidip İngilizce görmen gerekiyor.
- Öz Kıbrıs Türklerinin dilini anlamak biraz zor gelir; ama zevkli bir dilleri vardır. (:
- Sıcaktır, su sıkıntıdır.
Ancak, maddi durumun biraz iyiyse ve sağa sola karışmayan bir insansan tavsiye ederim. Yine de, kendi bütçene, kendi kişiliğine göre bir yer olup olmadığını anlamak için çok araştır. Yabancı öğrenciler vardır, iletişim açısından çok iyidir. Yabancılarla tanışmak falan zevkli gelir insana. Güzel yönleri de var yani bu üniversitenin.
BURSLU ÜNİVERSTELERDE OKUNUR ARKADAŞIM DEVLET ÜNİVERSTELERİNE ORANLA PUANLARI DAHA DÜŞÜK OLUR ANCAK BURSLU OKURSAN PUAN BİRAZ DAHA YÜKSEK OLUR ŞİMDİ PUANA BAKILMIYOR BİLİYORSUN BAŞARI SIRASI ÖNEMLİ DOĞU AKDENİZ KIBRISDA BİR ARKADAŞIM OKUYOR İLK YILLAR BİRAZ YABANCILIK ÇEKTİ ŞİMDİ ÇOK İYİ ÖGRENİM KREDİSİ ALMIYOR ARKADAŞIM BURS DAN YARARLANIYOR ANCAK DERS OKUL PUANLARINI YÜKSEK TUTMAK ÇOK ZOR OLUYOR ANCAK ARKADAŞLARI İLE ARASI ÇOK İYİ HELE BİR TERCİHLER YAPILSIN ANKARADANDA BİRYERLER TUTAR EMİNİM KOLAY GELSİN
bende sıralamaya baktım zaten doğu akdeniz ulsular arsı ilşkiler 98 binlerde benim siram 97 binde daha dersane falan cekemem ya onun yuzunden gidecegim bu yılda istediğim bolüm ulslar arası olmasını cok istiyorum artık burslu murslu yazıcagım.Ailemin durumuda cok iyi değil orta halerde..
ÖĞRENCİNİN 1 Aylık tahmini masrafı ne kadardır acaba
girne amerikan ve lefke avrupa hem türkiye için diploma avrupa içinse mavi diploma veriyormuş.
benim arkadasım dogu akdeniz ünv elektrik elektronik müh burslu gecen sene girdi hazırlıkta bayagı zor oluyormus anllattıgına göre ve hayat pahalı ayrıca gecemediğin sınavlar olunca tekrar girmek için sınav bası ücretler ödüyomussun arkadasım bıraktıı hazırlıgı gecip bırakacak iyice arastır ondan sonra git arkadasım iyice arastırmadıgı için bu halde inş en hayırlıısı olur hakkına
bence okunabilir bilkent hariç benim de bi sorum var acaba odtüde inşaat müh. makine müh.liğine geçebilirmiyim bir bilgisi olan? Zorluk derecesi nedir acaba???? ve kaç kişi başvurur bu işe
zaten özel üni de bir tek burslu okunur diğer yol cesaret ister =)