Dersizle Forumları

Full Versiyon: anlatım bozuklukları...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-Bütün 2-bunların 3-hepsi 4-eskiden 5-de vardı.                                BU CÜMLEDEKİ NUMARALANDIRILMIŞ SÖZCÜKLERDEN HANGİSİ ATILIRSA CÜMLENİN ANLAMI BOZULMAZ?                                                        A)1                                                                                             B)2                                                                                             C)3                                                                                             D)4                                                                                             E)5
soru biraz biçimsiz oldu kusura bakmayın artık inş. anlarsınızsiritan
cümleyi göremiyorum.
BENDE GÖREMİYOM VALLA HANİ NERDE ROSESPRİNGuzgun3
cümle sözlüklerden oluşuyo yaffuzgun3
bence 1 no lu kelime çıkarılırsa anlam değişmez.yani bütün kelimesi çıkarılmalı.
bence de 1 numaralı cümle çıkarılmalı
Selen Hanım,
1 Numaralı "CÜMLE" demişsiniz: Cümle değil sözcük olacaktır, önemle hatırlatmak isterim.

1-BÜTÜN
Gereksiz sözcük kullanımı vardır. Bunu eklemek isterim.
1 nolu kelimedir.cevap budur deyip gitmeyelim arkadaşlar açıklama yapmanın daha aydınlatıcı olduğunu düşünüyorum..rosespring cevabın böyle olması gerekir çünkü gereksiz sözcük kullanımından oluşan bir anlatım bozukluğu yaratmamak içindir.bunların hepsi diye başlayan bir cümle kurarsak anlatım bzoukluğu olmaz.ok???

Sayfalar: 1 2
Referans URL