Arkadaşlar bu işi üstatlarıma sorim dedim..Asp ile ilgili..Asp windows tabanlı olduğu için güvensiz bana asp işe php yi kıyaslayabilirmisiniz..
asp güvensiz diyorum ama arkasında microsoft var peki ya php ile asp arasındaki farkları üstatlarımdan biri açıklayabilirmi??
goldberg, bu soru yıllardır var ve hala devam ediyor. Uzman değilde kişisel yorum yapmak gerekirse php kodlama açısından daha kolay ve interaktif. Gün geçtikçe de php üzerine geliştirmeler ve uygulamalar hızlanıyor ve çoğalıyor. Ama içerik karşılaştırılması yapılırsa genelde içerik yönetim sistemleri (CMS-portal) , forumlar, interaktif siteler php üzerinde kurulu durumda. Tabii ki mysql desteği php nin en iyi arkadaşı. Fakat e-ticaret vb. uygulamalar %80 asp tabanlı. Son yıllardaki Visual Studio Asp.NET in çıkışıyla ASPX teknolojisiyle asp tarafı biraz hareketlendi. Sonuç olarak asp veya php tercih etmek kişisel ve ticari bir seçenek...
Tam anlamıyla ayrıntıya girmen için asp ve php bölümündeki dökümanları mutlaka okumanı tavsiye ederim...
goldberg, bu soru yıllardır var ve hala devam ediyor. Uzman değilde kişisel yorum yapmak gerekirse php kodlama açısından daha kolay ve interaktif. Gün geçtikçe de php üzerine geliştirmeler ve uygulamalar hızlanıyor ve çoğalıyor. Ama içerik karşılaştırılması yapılırsa genelde içerik yönetim sistemleri (CMS-portal) , forumlar, interaktif siteler php üzerinde kurulu durumda. Tabii ki mysql desteği php nin en iyi arkadaşı. Fakat e-ticaret vb. uygulamalar %80 asp tabanlı. Son yıllardaki Visual Studio Asp.NET in çıkışıyla ASPX teknolojisiyle asp tarafı biraz hareketlendi. Sonuç olarak asp veya php tercih etmek kişisel ve ticari bir seçenek...
Tam anlamıyla ayrıntıya girmen için asp ve php bölümündeki dökümanları mutlaka okumanı tavsiye ederim...
Bilgilendirme için teşekkürler...
Ayrıca php güncellemelerde daha hızlı olduğu için daha fazla tercih ediliyor.
Yanlı Asp Phpden Kodlama Açısında Daha Kolaydır Ama Asp Kısıtlıdır Belli Bir Zamandan Sonra Yapmak İstediğini Yapamassın ve Php Kadar Hızlı ve Güvenli Değildir Php Açık Kaynak Olduğu İçin ve Linux İle Uyumlu Çalışıtığı İçin En Önemliside Mysql İle Birlikte Hızlı ve Güvenli Olduğu İçin Daha Fazla Kullanılır Ama..Eğer Asp veya Php Öğreneceksen Tavsiyem Hiç Birini öğrenme Asp.Net Dal