Dersizle Forumları

Full Versiyon: Ribozom..
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
bildiğimiz gibi ribozom hücrede protein sentezi yapar ve kendiside protein yapılıdır. O zaman ilk proteini ribozomun yapmamış olması gerekmezmi. peki ilk protein nası oluştu ?
bu bajsettiğin ilk protein hücre içnde mi?hücre içindeki ilk proteinimi soruyorsun arkdaşım??tşkkrlr
ribozom protein üretiyo, e zaten kendiside protein. bunu anlamadım diyorum..
en başa dönelim canlıllığın nsl başladığına.bilim adamları:
ilk önce oksijensiz solunum yapan bakterilerin ortaya çıktığını öne sürüyor.onlarda mezozom war.kemosentez sonucu su açığa çıkıyo(susuz hiç bir enzimatik reaksiyon gerçekleşmez)ortamdaki karbon ile su tamamen rastgele birleşiyor(bilimadamlarının kanısı)açığa glikoz protein gibi yapılar çıkıyor.mutasyon gibi kalıtsal değişikler etkisiyle organeller oluşuyor.sırayla:
kemosentetik bakteriler,
fotosentetikler,
tek hücreli oksijenli solunum yapanlar,
bitkiler çok hücreliler diye devam ediyor.....
walla dünya tam olarak açıklayabilmiş değil aranızda açıklayabiline ne ödülü verirler .....
heteretrof hipotezine bakarsan alırsın cewabını..!
Biraz bahsetsene bars. Alalım cevabımızı ? (!)
arkadaş benim bahsettiğim hipotez adını yazmamışım pardon.
VoLKaN Demişki:

bildiğimiz gibi ribozom hücrede protein sentezi yapar ve kendiside protein yapılıdır. O zaman ilk proteini ribozomun yapmamış olması gerekmezmi. peki ilk protein nası oluştu ?

virüslerin üremesine benzer şekilde. kopya bir dna dan başka hücreye sentezlettirilen ribozom.
dou18 Demişki:

VoLKaN Demişki:

virüslerin üremesine benzer şekilde. kopya bir dna dan başka hücreye sentezlettirilen ribozom.

ArKadaşım..Bu senin KişisEl FikRin mi..Yoksa. Resmi Bİ KayNaktaN mı Aldın..? Bu AraDa AramıZa HoşgEldiN gozkirp!
ilk proteinler spermlerle yapılmıyo mu?
Referans URL