Dersizle Forumları

Full Versiyon: serbest düşme bir soru
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
40 katlı binanın her katı 3m yüksekliktedir. Binanın çatısından bir yumurta bırakıldıktan 4 sn sonra binadan bir çığlık yükseliyor. Yumurta kaçıncı kattaki camdan sarkan kadının kafasına çarpmıştır?
(g  =10m/sn^2......sürtünmeler önemsiz....)
bende 30 buldum;
40.3=120m bütün bina dedim

h=1/2gt^2
120=5t^2
t^2=25
t=5 olur bu yumurtanın binadna düşüşü

4 sn sonra çığlık gelmiş olduğunda 30 olur....gulengulen

26 gidiceği kat değilmi? yani alttan 14. kat yapmazmı siritan
ece sanırım  işlem hatan var

5t^2=120

t^2=24

t köklü çıkar çözüm yolun yanlış yani.biraz dikatli.

ayrıca sayın kuantum başlık düzeltildi.yumurtalı soru diye başlık olmaz.ayrıca verilen birimlerin ne cinsinden olduğunu yazınız
ok anladım işlem hatsı yapmışım sağolun arkdşlargulen
eee cevap ne?
*Burcu* Demişki:

ayrıca sayın kuantum başlık düzeltildi.yumurtalı soru diye başlık olmaz.ayrıca verilen birimlerin ne cinsinden olduğunu yazınız

başlığı düzeltmeniz-değiştirmeniz- olumlu. yumurtalı soru diye başlık tabiki de  olur. hatta hoş bile olur, bu konuda yapılan programlı çalışmalar bu tür isimlendirmelerin öğrenci kabilesi tarafından ilgi çekici bulunduğunu ortaya çıkarmıştır. sizin formata uymamış olabilir değiştirirsiniz, itiraz da olmaz. fizik herşeyden önce böyle olmaz denilen yaklaşımları en azından sorgulamayı gerektirir.

"verilen birimlerin ne cinsinden olduğu "  da ne?.. birimler zaten verilmiş.. metre, sn.  bu  birimleri  başka  ne  cinsinden vermeli? (bu arada    g birimi :m/s2  )                    

çalışmalarınız için teşekkür ediyorum...  kolay gelsin...

volkan tebrikler..  giriş katını hesaba katmaz isek, cevabın doğru.

binanın asansörlü olduğunu düşünürsen ilk 3 metre giriş katı  olacaktır.

dolayısıyla cevap.....

ben sadece formatlara uygun olmadığı için değiştirdim.ve demişsiniz çok hoş olur ilgi çekici olur fln ama burada ilgi çekici ve soruya uygun olmayan başlıklar maalesef yasak.bkz.forum kuralları.ayrıca birimlerin ne cinsinden olduğunu derkende g=10m/sn^2 demek istedim.o gün dalgınlığıma gelerek sn^2 yazmamışım.kusura bakmayın.

yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

LÜTFEN YENİ KONU AÇINIZ!!!
Referans URL