I. Duvar resmi
II. Dokuma
III. Mimari
Uygurların yukarıdaki sanat alanlarının hangilerinde etkinlik göstermeleri, onların yerleşik hayata geçtiklerine bir kanıt sayılabilir?
A. Yalnız I
B. Yalnız III
C. I ve II
D. II ve III
E. I, II ve III (açıklarsanız sevinirim

)
ARKADAŞIM SANIRIM CEVAP E YA DA D ŞIKKI AÇIKLAMASI DA ŞÖYLE TARİH BOYUNCA GÖÇEBE DEVLETLERİN TOPLUM YAPISINA BAKARSAK HERHANGİ BİR MİMARİ ESERE RASTLANMAMAKTADIR NEDENİ İSE ZATEN BU DEVLETLER KISA BİR SÜRE O BÖLGEDE KALIP TEKRAR GÖÇ EDECEKLERDİR YANİ MİMİARİ BİR ESER YAPMALARI SAÇMA OLACAKTIR FAKAT YERLEŞİK HAYATA GEÇİMŞ DEVLETLER KENDİ BULDUNDUKLARI YERLERE KENDİ KÜLTÜRLERİYLE ÖZDEŞLEŞEN ESERLER YAPMIŞ VE BUNLARIN BİR ÇOĞUNU GÜNÜMÜZE KADAR ULAŞTIMIŞLARDIR BU MİMARİ ESERLERİN BAŞIDNA MEDRESE CAMİ KERVANSARAY OKUL GİBİ YAPILAR BULUNMAKTADIR YANİ 3, ŞIK CEVAPLAR ARASINDA MUTLAKA OLMASI GEREKİR DOKUMA İSE ŞÖYLE AÇIKLANABİLRİ HERHANGİB BİR DOKUMA İŞİ O ZAMANIN ŞARTLARINA GÖRE ÇOK UZUN SÜRECEK OLDUĞUNDAN SÖYLEYEBİLRİZ YANİ GÖÇEBE BİR TOPLUM ZATEN ÇADIRLARDA YAŞADIĞI İÇİN DOKUMAYA ÖNEM VERECEĞİNİ ZANNETNMİYORUM BU ANCAK YERLEŞİK HAYATA GEÇMİŞ BİR TOPLUMUN UĞRAŞACAĞI İŞTİR DUVAR RESMİ İSE ASLINDA NE TARAFA ÇEKERSENİZ AÇIKLANABİLCEK BİR ŞIK GÖÇEBE DEVLETLER BİRAZ ÖNCEDE SÖLEDİĞİM GİBİ ÇADIRLARDA VEYA HAYVANLARINI OTLATMAK İÇİN ÇIKTIKLARI YÜKSEK YERLERİN YAMAÇLARINDA BULUNAN MAĞARALARDA YAŞADIĞI İÇİN KENDİLERİNDEN BİR ESER KALMASI İÇİN ÇİZİLMİŞ OLAN ESERLER OLABİLİR ANCAK SORUNUN CEVABI BÜYÜK İHTİMALLE D ŞIKKI YİNEDE DOĞRU ŞIKKI SÖLERSEN SEVİNİRİM İYİ ÇALIŞMALAR ...
açıklaman çok aydınlatıcı yani çok güzel ve anlaşılır biçimde açıklamışsın gerçekten çok tşk ederim; ama cvp için biraz daha sabır

tamm ama biraz ip ucu vesen çünkü kafama takıldı ayrıca bir soru yayınladım yorum yaparsan sevinirim ...
a şıkkı yalnız 1 kesin . d veya e olmaz
PRENSES NE DİYORSUN SEN AKLIN BAŞINDAMI AÇIKLAMAMI İYİ OKU BEN A OLMAZ DİYORUM SEN A DİYORSUN
ya bence cevaplarda bi yanlışlık var arakdaşım 1 ve 3 olmalı neden dersen tapınak ve saray duvarlarımna resim yapılmıştır.uygur yerleşik bi düzene geçtiği içinde mimaryi geliştirmiştir.dokuma derseniz göçebeliktede yagındı bu tek başına bize kanıt sayılamaz ben 1 ve 3 derim. ama sorunun şıkları yanlış verilmiş bence
PRENSES NE DİYORSUN SEN AKLIN BAŞINDAMI AÇIKLAMAMI İYİ OKU BEN A OLMAZ DİYORUM SEN A DİYORSUN
senle benim f,ikrlerimin aynı olamsımı geriyo sen pardon ama tarih ile alakalı bi lisans felanmı yaptın benim doğrum bu 1 ve 3 oke
tmm prensen bir şey demedim benic cevabım d belki yanlıştır ama en yakın şık o ancak dokumacılığın göçebe bir yaşam tarzında ne kadar yaygın olduğunuda anlayamadım çünkü bu uzun ve zahmetli bir iş cvp e ya da d bence kırdıysam özür dilerim....
lutfen saygılı olalım birbrbrmıze netıcede herkes bişeyler bilyor..cevabı söleyebilrmisiniz..dokuma göçebelik yaşamda tabiki yaygındır fakt yerleşikliğe tek başına kanıt olamaz ok aslında hepsi diyebilirsinn ama tek başına yetrli değil derim ben şıklarda yanlşlık var 1 ve 3 diorum