Bana biraz acil olarak fizik dökümanları lazım. Konu anlatımı da olur sorular da. Sitede anlatım olarak küresel aynalara kadar var. Yalnız biz kırıcı ortamlardan geçişi ve prizmalardan geçişi bitirdik. Özellikle bu konulardan paylaşan olursa sevinirim.
Bana biraz acil olarak fizik dökümanları lazım. Konu anlatımı da olur sorular da. Sitede anlatım olarak küresel aynalara kadar var. Yalnız biz kırıcı ortamlardan geçişi ve prizmalardan geçişi bitirdik. Özellikle bu konulardan paylaşan olursa sevinirim.
optik hakkında biras döküman var arkadaşım inşallah işine yarar.
DOWNLOAD
REPLERİ UNUTMAYALIM

Yardımın için sağol ama ben bunları sitede izleyerek öğrenmiştim. Benim istediklerim şunlar:
Işığın az kırıcı ortamdan çok kırıcı ortama geçişi
Işığın çok kırıcı ortamdan az kırıcı ortama geçişi
Az kırıcı Ortamdan çok kırıcı ortama bakış
Çok kırıcı Ortamdan az kırıcı ortama bakış
Tam yansımalı Prizmalar
Işığın Prizmadan Geçişi
...
Önceki mesajımda da dediğim gibi konu anlatımı da olur soru da.
Yardımın için sağol ama ben bunları sitede izleyerek öğrenmiştim. Benim istediklerim şunlar:
Işığın az kırıcı ortamdan çok kırıcı ortama geçişi
Işığın çok kırıcı ortamdan az kırıcı ortama geçişi
Az kırıcı Ortamdan çok kırıcı ortama bakış
Çok kırıcı Ortamdan az kırıcı ortama bakış
Tam yansımalı Prizmalar
Işığın Prizmadan Geçişi
...
Önceki mesajımda da dediğim gibi konu anlatımı da olur soru da.
şu an için yardımcı olabileceğim bu kadar arkadaşım yine araştırmaya çalışırım
Isık az yogun ortamdan cok yoğun ortama narmale yaklasarak mutlaka gecer.
Çok yogun ortamda azyoğun ortama gecerken ise 3 durum gozlenir.
1. Eğer ısının gelme acısı sınır acısı değerinden kucuk ise normalden uzaklasarak 2.i ortama gecer.
2. Eğer ısınıjn yuzeye gelme acısı sınır acısına eşit ise ışın diğer ortama geçemez. ayırma yüzeyinde hareket eder.
3. Eğer ısının gelme açısı sınır acısı değerinden buyuk ise ısın diğer ortama gecemez. tam yansımaya uğrayarak geri doner.
Az kırıcı ortamdan cok kırıcı ortama bakıldığında cisimler olduğundan daha yakında gorunurler.
Örnek: Denize baktığımıda suyun dibindeki taslar bize yakın gorunur. fakat gercek derinlik gorunduğünden daha fazladır.
Suya dalınca dibe ulasamadıgımız zaman bunu anlayabiliriz. denemek serbest
Çok kırıcı ortamdan az kırıcı ortama bakıldığında cisimler olduğundan daha uzakta gorunurler.
Örnek: Denizden suyun dısına baktığımıda suyun dısındaki cisimler bize oldugundan daha uzak gorunur.
ARKADASLAR FİZİK DERSİNİN DİNAMİK KONUSU VİDEO BOLÜMÜNE EKLENMİŞTİR.
BİLGİLERİNİZE...
Peki elinde Optik konusu ile ilgili soru olan var mı?