Dersizle Forumları

Full Versiyon: KPSS'DEN SONRASI
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhaba arkadaşlar. ben kpss sınavından sonra yeni öğretmen adaylarına ne tavsiye edersiniz bunları öğrenmek istiyorum. mesela yüksek lisans yapma imkanları varsa yapsınlarmı? yüksek lisansını tamamlayanlar uzman öğretmen oluyormuş diye bir söylenti var,bunun aslı nedir? mesela atandık ve aynı zamanda yüksek lisans yapıyoruz böyle bir durumda yüksek lisans yaptığımız şehire atamamız yapılır mı? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. hayırlı günler.
Dehşet sorular somuşsun. gozkirp
Bakalım.
1- Yüksek lisans yapma hakkın var. Ama hemen yüksek lisans yaptığın yere atanamıyorsun. Öncelikle staj döneminde atanma kesinlikle yoktur. Buna göre eğer yüksek lisansa başladıysan, en az 1 yıl kaydını dondurman gerekir.

2- Umzan öğretmenlik için aranan yüksek lisans şartı sadece eğitim bilimleri için sınırlı. Yada hangi alanda olursa olsun tez konunun eğitim bilimine ait olması gerek.

3- Uzman öğretmenliğe başvurmak için en az 6 yıl öğrenmenlik yapmış olman gerek.
2 numaralı verdiğin cevabı tam olarak anlayamadım balikcifilozof. yani şimdi ben örneği fen bilimlerinde yüksek lisans yaptıktan sonra uzman öğretmen olarak göreve başlayamayacakmıyım. ya da uzman öğretmen olabilmem için tezimin eğitim bilimlerinden mı olması lazım.( ama ben f.bilgisi öğrt. mezunuyum :d)
Aynen dediğin gibi. Çünkü bende yüksek lisans mezunuyum. Bende uzman olacağımı sanıyordum. Ama memurlar le ilgili bir sitede sadece eğitim bilimleri diye okudum.
konu kilit...
Referans URL