merhaba arkadaşlar. ben bu sene kpss sınavına girdim ve atama için pek bir umudum yok, ama sözleşmeli öğretmenli dedikleri bir şey var belki o olabilir diyorum. sözleşmeli öğretmenlikde bildiğim kadarıyla kpss den aldığımız puna göre alınıyormuş. arkadaşlar bu sözleşmeli öğretmenlikte görev yapacağımız şehri seçme gibi bir şansımız varmı yoksa puanımıza göre bizi meb kendi mi atıyor.
Öncelikle konun alanı burası değil gibi geldi bana. Bence önce alanı değiştirmekta yarar var.
BF
Bir daha sözleşmeli öğretmenlik olmayacak. Çünkü sözleşmeli öğretmenlik yargıtay tarafından 'eğitimin sürekliğliğini engellediği ' temel gerçesi ile durduruldu.
MEB'te devlet memurları yasasının 4/c sine uygun olarak sözleşmeli öğretmenlerin görev sürelerini 10 'aydan 12 aya çıkararak 'daimi sözleşmeli' yaptı. Bu nedenle sözleşmeli beklentisine girme.
Ama seçim sonrası şuanki hükümet kanun yapar nitelikte milletvekli elde ederse Kampu Personel Yasa Tasarısını yasalaştırsa o zaman merak etme asker, polis ve üst bürokrat dışında herkes sözleşmeli olacak.
Merhaba arkadaşlar yalnış bilgiliendirme olmasın ama benim bildiğim kadar 4/c kaldırıldı ama 4b halen işlemlere tabi tutulmakta 4/c ile 4/b arasındaki fark ise 4/c nin iki yıllık mezunları için sözleşmeli öğretmenlik hakkının olması idi 4/b ise 4 yıllık fakültelerden mezun olmuş fakat her hangi bi yere ataması olmamış kişilerin sözleşmeli öğretmenlik yapması idi. yargıtay 4/c yi kadırdı. bir diğer husus ise 3 dönem önce sözleşmeli öğretmenliğe başlayan bir kişi 4/b den faydalanabilecek bu husus iki yıllıklar için ama meb e gidip tam bilgi almanızda fayda var