Dersizle Forumları

Full Versiyon: Düzgün Dairesel Hareket 3
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Bir otomobil tekerleği dakikada 600 devir yapıyor.

Tekerleğin dönme merkezinden 0,3 m uzakta bulunan bir noktanın çizgisel hızı kaç m/sn dir? (Pi=3 alınız)
A) 3
B) 6
C) 9
D) 12
E) 18
HOCAM BEN 18 BULDUM ;
60 sn 600 ise
1sn x olur burdan x=10 devir yapar

V=2pi r/T OLDUĞUNDAN

T=1/10 OLUR....

V=2.3.0,3/1/10=18 BULDUM HOCAM

TŞKKLR
dakikada 600 devir yapıyorsa
1sn a kadar devir yapar.

buradan a=10 çıkar.

çizgisel hız=Dairesel hareket yapan cismin birim zamanda aldığı yoldur. Birim zaman olarak saniye yol olarak metre alınırsa, hız birimi SI birim sistemlerinde m/s olur. Yörüngeye her zaman teğettir.

Cisim bir tam tur döndüğünde 1 periyotluk zaman geçer ve bu sürede cisim dairenin çevresi kadar yol alır. Birim zamandaki yolu bulmak için çevreyi periyoda bölmemiz gerekir.yani

V=2pi r/t

t=1/10

V=2 pi r /t olduğundan.

verileri yerine koyarsak

V=2. 3.0,3 /1/10 - - - >18 olarak bulunur.

yani ece ben de öyle buldum.tabi yasin hocamızı da beklesek ii olur.

Aynen..yine katılıyorum.TebrikLErgozkirp.Bu arada Yasin Hocaya. Bu GüzeL SoruLAr için TeşekkürLEr..Fizik soruLarı.. Son günLerde Hiç SoruLmuyo,Forumda.
Cevap doğru arkadaşlar. tebrik ederim herkesi...

Arkadaşlar biraz tatil yapalım demi... birde diğer arkadaşlar yok piyasada. goruyorsunuz hep biz 3-4 kişi çözüyoruz.

Şu üniversitelere yerleştirmeler açıklansın, millet ne oldu gorsun, guzel sorular var elimde onlardan sorucam...
ewt biraz tatil yapsak ii olur.umarım herkes istediği yeri kazanır.dualarımız sizinle.yolunuz açık olsun.ne diyim.

konumuz kilitli siritan
Referans URL