20-07-2006, 05:13 AM
20-07-2006, 10:22 AM
1)E diyorum çünkü;kuvvetler birliğinin tek elden toplanması tbmmnin tek hakim gücünde olduğunu göstermektedir 2)B bununda sebebi;ilk olarak istiklal mehkemesi açıldı ondan sonra hiyaneti vatan çıkarılmıştır3)Dburda tbmm nin öenmi anlaşılmıştır çünkü isyanları bastıran tbmmdir ist. hükümetinin ki tam tersi azalmıştır 4)E burda da sadece italyanlar yoktur diğerleriyle cephelerde savaşılmıştır... "umarım doğru yorumlardır arkadaşım anlatabildiğim kadar açıklamaya çalıştım eğer yanlış bi yorum varsa şimdiden özür"....

20-07-2006, 10:47 AM
bende
1)E
2)B diyorum çnk yasanın çıkarılması için bu gerklidir....ilk önce mahkeme açılmışıtr...
3)D diyorum çnk istanbul hükümeti değil tbmm isyanları bastırmıltır böylece istanbukl hükümetini önemşi azlmıştır......
4)D diyorum hatırladığım kadarıyla ruslarla savaşılmadı işgalciler arasında değildi...
hatırladığım kadarıyla sana yardımcı olmaya çalıştım arkdşım
güsel sorular eline sağlık.......
1)E
2)B diyorum çnk yasanın çıkarılması için bu gerklidir....ilk önce mahkeme açılmışıtr...
3)D diyorum çnk istanbul hükümeti değil tbmm isyanları bastırmıltır böylece istanbukl hükümetini önemşi azlmıştır......
4)D diyorum hatırladığım kadarıyla ruslarla savaşılmadı işgalciler arasında değildi...
hatırladığım kadarıyla sana yardımcı olmaya çalıştım arkdşım
güsel sorular eline sağlık.......
21-07-2006, 10:59 AM
rosespring Demişki:
1)E diyorum çünkü;kuvvetler birliğinin tek elden toplanması tbmmnin tek hakim gücünde olduğunu göstermektedir 2)B bununda sebebi;ilk olarak istiklal mehkemesi açıldı ondan sonra hiyaneti vatan çıkarılmıştır3)Dburda tbmm nin öenmi anlaşılmıştır çünkü isyanları bastıran tbmmdir ist. hükümetinin ki tam tersi azalmıştır 4)E burda da sadece italyanlar yoktur diğerleriyle cephelerde savaşılmıştır... "umarım doğru yorumlardır arkadaşım anlatabildiğim kadar açıklamaya çalıştım eğer yanlış bi yorum varsa şimdiden özür"....

1-) Şıkta vermiş olduğun cevap seçeneği yanlış olmakla beraber, kısmen açıklaması doğrudur. Doğru cevap
b) olmalıydı.2-) Bu şıkta ise, cevabı doğru yanıtlamışsın. Biraz daha açıklayıcı olmasını arzu ederdim.
3-) Bu şıkkın cevabı da doğru:"İç ayaklanmayla, İstanbul Hükümeti arasında bir ilişki söz konusu değildir. Tebrikler.
4-)E seçeniği yanlıştır bir seçenektir. Doğru cevap D olmalıydı
Anadolu'nun işgaline tepki olarak doğan, Kuvay-i Millî'ye döneminde yurdu ilk işgal eden devletler Rusya hariçin de diğer şıklar da belirtilmiştir. Hangi devletin hangi cepheleri işgal ederek, zafere ulaşmak istemesi durumu tarih kitaplarınız da mevcuttur. Bu durumu hatırlamak adına gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Açıklama yapmayı bunun için istemiyorum. Elbette bu bilgileri nacizane sizin kadar bilmekteyim...
21-07-2006, 01:19 PM
ilk soruya b şıkkı diyorum.çünkü meclisten bahsediyor.meclisin olduğu yerde ülkenin tek hakimi olunabilir.meclis sayesinde kuvvetler birliğide devletin tekelinde olmuş olur.umarım açıklamam olmuştur.tam olarak anlatamasam da.
21-07-2006, 03:25 PM
verdiğin cvplarla yanlışları açıkladığın için çok teşekkür ederim arkadaşım boylelikle eksiklikleri görmüş oldum paylaşım için tekrar teşekkürler

21-07-2006, 03:58 PM
Ben teşekkür ederim. Genel de böyle sorular da yanlış cevaplar veriyorum. Ama insan hata yaptıkça doğruları öğrenme payı artıyor.
21-07-2006, 04:06 PM
herkese teşekkürler...
konu kilitli...
konu kilitli...