Dersizle Forumları

Full Versiyon: zeka soruları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
bence gerek beyin jimnastiği gerekse öğrencilerin kafasını dağıtma adına zeka soruları adında bir bölüm açalım.Benim bu sorularıma özel olarak ilgim var ben elimden geldiğimce yayınlamaya çalışırım.Arkadaşlarında katkısıyla güzel bir bölüm oluşur.
dogru soyluyosun ama zeka sorulari cok zorlar...
belli sorular koyulabılır deneme sınawı tarzında alıntı yapılarak soruları cozebılırız we sorular üzerinde tartısabılırız
güzel fikirsiritan
ama çok kafa yormasınlar sonra bu konulara...
bide çözemeyince sinir olur insan...
en iyisi sudokusiritan
Zor olmasının bi sorun yaratacağını sanmıyorum.Çünkü dediğim gibi amacaımız düşünmek bişeyler üretebilmek.Ama bazen sinir ettiklerine bende katılıyorum siritan
kimimurat Demişki:

en iyisi sudokusiritan

Ben bu sudokunun nasıl çözüldüğünü bir türlü anlamadım.Bunun çözüm sıtratejisi ne?
Sudoku 9ar satır ve kolondan, toplam 81 kareden oluşur.bir bulmacada 9 adet kutu bulunmaktadır.

Sudokuda her satırda ve her kolonda 9 kareye 1'den 9'a kadar sayılar, birer kez kullanılarak yerleştirilir. Aynı zamanda her kutunun içinde de sayılar 1'den 9'a kadar sadece bir defa kullanılır.
Bu söylediklerinizin hepsini biliyorum ama çözemiyorum.Sayıları yerleştiriken nasıl bir mantık kullanmalıyız?
walla o anlatılcak bişey değil işte...
bu işin onlarca kitabı bile yazıldı...
sanırım zamanla gelişiyor...
ben de pek beceremiyorum aslında...
Referans URL