Dersizle Forumları

Full Versiyon: yerel saat hesaplamaları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ark. ve değerli hocam bir sorum var yardımcı olursanız sevininirim şimdiden tşk.ederimben ne kadar yerel saatle ilgili soru çözdüysem hep yanlış çıktı çünkü saatinin nasıl hesaplandığını bilmiyorum yani mesalaboylam farkını bulup 4 dakikayla çarpıyorum(meridyenler arasındaki sabit yerel saat farkı)son saatleri çıkarmada pep yanlış oluyo mesala 15.00-2.48=13.52 ben sonucu böyle buluyorum yani anlayamıyorum toplama ve çıkarmayı yerel satte anlatırsanız sevininrim şimdiden tşk.
eğer soruyu yazarsan biz daha güzel yardımcı olabliriz arkdaşım bu şekilde anlaşılmamış pek ? ok
ilk olarak 15 ten 2 yi çıkarıp 13.00 sonucunu bulursun.. daha sonra da 13.00 dan dakikayı çıkarırsın.. yani ben lise 1 de hep böyle yapıyodum..
her bir boylam arası 4 dakika zaman farkı vardır.bulunan yörenin doğusundaki saat ileri, batısındaki saat ise geridir.yani diğer bir yerel saati hesaplamadan önce yörenin hangi tarafında kaldığını belirlemek gerekir.sorun varsa buyur gozkirp
Referans URL