Dersizle Forumları

Full Versiyon: TARİH ÖNCESİ DEVİRLER
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR YA GEÇEN GÜN DERSHANEDE KAFAMA BİR SORU TAKILDI HOCAMADA SORDUM AMA BENİ AYDINLATCI BİR CVP ALMADM SORU ŞÖYLE

YONTMA TAŞ DEVRİNİN SONLARINA DOĞRU İNSANLARIN TARIMA GEÇMESİYLE BİTKİ LİFLERİNDEN KIYAFETLER YAPILMIŞTIR TAMM GÜZEL AMA İNSANLAR TARIMA GEÇMEDEN ÖNCE BİTKİDEN KIYAFET YAPMAMIŞLAR MI SADECE HAYVAN DERİLERİ Mİ ARAKDAŞLAR BENİ AYDINLATIRSANIZ SEWİNİRİM Bİ DE ÖSS DE BÖYLE BİR SORUYLA KARŞIAŞMAYALIM :rolleyes:[img]

Yontma Taş Devri

Bu dönemde insanlar mağaralarda ve ağaç kovuklarında barınıyorladı . Yiyeceklerini avcılık ve toplayıcılıkla elde ediyorlardı ; çünkü henüz hiçbirşey üretmeyi bilmiyorlardı . Bu dönemdee yurdumuz Türkiye ‘de de insanların yaşadığını buluntulardan anlıyoruz . Buna en belirgin örnek ; Antalya yakınlarındaki Karain Mağarası ‘dır . Bu dönem insanlar çevrelerinde bol bulunan taştan el baltaları ile kesici kazıyıcı ve delici aletler yapmışlardır . Mağara duvarlarını hayvan resimleri ile süslediler . Devrin sonlarına doğru ateşi buldular . Ateş insanların soğuktan ve vahşi hayvanlardan korunmasını sağladı . Ateş ile yiyeceklerini de pişirip yemeye başladılar

Cilalı Taş Devri

Bu devirde insanlar evler yapıp köyler kurdular . Ekip biçmeyi öğrendiler , yani üretici oldular . Topraktan çanak çömlek yapıp bunları ateşte pişirerek daha dayanıklı ve kullanışlı hale getirdiler .Bazı hayvanları evcilleştirdiler . Yurdumuzda Burdur yakınlarında Hacılar Köyü ‘nde , Konya yakınlarında Çatalhöyük te yapılan kazılarda Cilalı Taş Devrine ait buluntular elde edilmiştir

yakuza arkadşım..yontma taş devrinin sonları ci,lalı taş devrine dayanıyor..bildiğin gibi..cilalı taş devrinin içinde geçen bir cümle ekio biçmeyi öğrendiler.yani üretici oldular..bana kalırsa..bu dönemde herşey yeni yeni öğreniliyordu..bitkilerden giyside bunlardan biriydi bana kalırsa....bu dönemde ilk defa tarım yaparak yerleşik hayta geçmişlerdir...
bu dönem ilklerin dönemiydi anlaycağın..
umarım doğrudur..
teşekkürler...
ARKADAŞIM HOCAMDA AYNEN BÖYLE SÖYLEDİ AMA BEN HALA BU BTKİDEN GİYSİ OLAYININ DAHA ÖNCELERE DAYANABİLCEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
bence o zamandaki insanlar gibi düşün..yani..bitki ekip biçmeyi yeni öğrenen biri..giysi yapmayı yeni öğrenmesi hiç şaşırtıcı değil bence...tek doğru vardı onlara göre..hayvan postlarından giysi olur...
herkes buna uyuyordu..şimid bile çok kolay olmayan değişimler.. o zaman dahada zordu bence..yenilikler döneminde başladı herşey...

teşekkürler..
Şöyle diyelim..Neolitikten önce insanlar avcılık ve toplayıcılıkla geçiniyorlar.Kullanım alanlarına henüz ekip biçme dahil olmamış.Mamafih ilgilerini yoğunlaştırdıkları alan da avcılık.Cilalı taş devri dediğimiz evreye geçildiğinde de ( ki bu malumünüz yıllar alan bir geçiş evresi ) insan becerilerinin fazlalaştığı ve çok yönlü hale geldiğini görüyoruz.Yani bunu sadece tarımın işlenmesiyle ilişkilendirmemek lazım.Tabi ki insanların bitkilerle daha fazla haşır neşir olması sonucu bitkileri yeni kullanım alanlarında işlemeye başlamaları mantığa uygun geliyor..Yani Cilalı Taş Devri ile beraber insanlar bu tür şeylere de yöneliyor.Yani evet arada bir bağıntı var.
Referans URL