soru:0 santigrat derecedeki bir suyu ya da (buzu) iki kat daha soğutursak suyun soğukluğu kaç santigrat derece olur? nasıl?
yardımcı olursanız sevinirim.
yardımcı olan yok sanırım

soru:0 santigrat derecedeki bir suyu ya da (buzu) iki kat daha soğutursak suyun soğukluğu kaç santigrat derece olur? nasıl?
yardımcı olursanız sevinirim.
EĞer Su ise.. VeriLen enerJi miktarı ile Doğru OrantıLı olaRak..Bİr kismi (ya da tamamı..verilen enerjiye bağlı)Buza dönüşür..
Eğer buz ise.. Yine verilen enerji miktarı ile doğru orantıLı olarak.. Buzun sıcaklığı Düşer.. O nu da bu FOrmülle BulabiLirisn...Bu DeğerLEri BulaBilmek için..Verilen enerjiyi..Buzun kütLesini..v.s..Bİlmek Lazım..
Benim Fİkrim BöyLe

Bende öyle düşünüyorum ama eksiklik var sanki soruda.İki katı neye göre iki katı soğutucaz.Ama kaybedeceği enereji belliyse yabancının dediği gibi hesaplayabiliriz...
santigrat derecedeki bir suyu (veya buzu farketmez) iki kat daha soğutursak suyun (veya buzun) sıcaklığı (yani soğukluğu) ne olur...
Veya birisi geldi dediki 0 santigrat derecedeki bu suyu (veya buzu) iki kat daha soğutup getir. Bu durumda ne yaparsınız?
kwanch,yabanci.teşekkürler
santigrat derecedeki bir suyu (veya buzu farketmez) iki kat daha soğutursak suyun (veya buzun) sıcaklığı (yani soğukluğu) ne olur...
Veya birisi geldi dediki 0 santigrat derecedeki bu suyu (veya buzu) iki kat daha soğutup getir. Bu durumda ne yaparsınız?
Bu sorunun cevabını biliyo musun?Sanki biliyosun gibi geldi.Bu soruyu zeka soruları kısmındada birisi sormuştu ama cevabını vermedi.
yo yo bana da bir hocam sordu.cevabı bilmiyorum yani.verdiğim cevaplar da hocamı tatmin etmedi.yukarıda yazdığımı yöneltti tekrardan bana.bende sizlerle paylaştım sadece.
Eğer istediği sıcaklığını iki kat soğutmaksa;
0 santigrat dereceyi kelvin olarak yazarsak -273 kelvin derece olur.Bunun iki katı -476 kelvin derecedir.Buda -273 santigrata eşittir.
Şimdi tam emin olarak cevap veremiyorum ama bi ay içersinde bölümüme başlayınca kesin cevap veririm...