Dersizle Forumları

Full Versiyon: tıp
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ne
ne
taa aralık/06'da yazmışım (ne de lügat parçalamışım gulen)...
hiç diyecek bir şeyleri olan yok mu yahu?
hem de (küçük çaplı anketlerimdegulen) 3 kişiden biri bariz suretle tıp istemekteyken...
efgz_iel Demişki:

ben de tıp istiyor gibiyim, ama tam bilemiyorum; bazen sanki tıp, insanlar arasında tabiri caizse bir tabu gibi duran, sadece "öff, adamlar hep latince şeyler ezberliyorlar, amanın altı sene (bir senenin klinik senesi olduğunu acaba biliyorlar mı?) oku babam oku, bir de 2 sene ihtisas (min. 2 sene ayrıca)..." vs. konuşmaların odağına yerleşmiş, bu yüzden de hep insanların gözünde yüksek bir yerlerde olan bir alan olduğundan beni cezbediyor gibi geliyor; sadece beni değil, şu an kızlar ağırlıkta olmak üzere çevremdeki arkadaşlarımın hemen hemen tümüne yakınını, hatta "ben kan görmeye dayanamıyorum, ama doktor olmak istiyorum." gibisinden akla ziyan tipleri...
tıbbın bu denli günümüzün yeni modası olması (hoş, herkes "tıp, zaten her daim moda." diyor ama), bazen bana böyle -çok sert bir deyim olacak ama- çoluk çocuğun eline düşmüş hissini veriyor, hatta bu sevdadan vazgeçmemi söylüyor.
öte yandan ben doktor olmak da istemiyorum, akademik kariyer yapmak bana daha cazip geliyor. bu da "ne olmak istiyorsun?" ya da daha moderni (!) "kendini on sene sonra ne olarak görmek istiyorsun?" türü sorulara "tıp akademisyeni" gibi marjinal cevaplar vermeme sebep oluyor.
işte tüm bu kafamdakilere soru işaretlerine, tıp eğitiminin nasıl olduğuna, temel tıp eğitimi sonrası olanaklara dair birinci elden bilgi verebilecek bir tıp öğrencisi veya tıp camiası mensubu arıyorum...
Tıp diğer mesleklere göre daha farklı bir dünya.Öncelikle bu dünyanın kendi yapımıza ne kadar yakın olduğundan ve doğru seçim yaptığımızdann emin olmamız gerekir.Eğer bu konuda herhangi bir tereddüt söz konusu değilse o zaman hangi üniversite ya da üniversiteleri hedeflediğimizi belirlemeliyiz.Türkiye'de tüm tıp fakültelerinin puanları arasında çok az puan farkı vardır.Örneğin; söz konusu bir mühendislik bölümü olduğundan İstanbul'daki bir x üniversitesi ile Anadolu'daki bir y üniversitesinin puanları arasında 20-30 puanlara varan farklar olabilir ama söz konusu tıp olduğunda bu fark çok çok aza iner.Eğer tıp istiyorsan mutlaka canını dişine takıp çalışmalısın çünkü 340-350 gibi puanlar alman gerekli.Ben dersanenin gerekli olduğunu düşünmüyorum.Çalışmak,çalışmak,çalışmak...
Arkadaşlar tıp tıp diyorsunuz da tıbbı kazanan arkadaşlarınıza sordunuz mu sınıf nasıl geçiliyor ya da  neler görüyorsunuz dersler çok ağır mı diye ??

Uludağ  Üniversitesinde  4 yıllık hemşirelik okuyorum daha birinci sınıftayım ve ilk dönemden tabiri caizse cuvallamak üzereydim .. ana dersimden kaldım ...!
şimdi diyeceksiniz  sen  çalışmamışsın kalmışsın ama tembel bir öğrenci de değilim..!
İnşallah güzel bir okul kazanır da size de nasip olur kıl payı dönem geçmek 6....ordan bakıldığı gibi kolay değil arkadaşlar...Çok  sıkı çalışmanız gerekiyor...Ben öss ye bu kadar çalışsaydım ÖDTÜ matematik de olurdum herhalde ..!30

Hele o latince kelimelere hiç deyinmeyin anatomi(hemşireliğin 4 kredilik alan dersi ) tamamıyla latince kelimelerden oluşuyor ..bizim   bölumde tek dönemlik bir ders ve 160 kişinin %45 i kaldı .. Ama siz kendinize güveniyorsanız ve benim gelecekteki mesleğim bu diyorsanız .. o zaman kolay gelsin derim. .!
Ama hala kararınızı verememişseniz çok iyi düşünün...!

*Tıp fakültesine girip de ilk sene  derslerden kalıp sonra ben bu mesleği yapamam deyip  tekrar össye  girmek ve zorunda kalmayın ..

Tıpta okuyan öğrencileri görüyoruz bir çoğunun 7.,8. senesi .. iş bulma garantisi var ..ama mezun olubilirmisiniz ve ilerde o mesleği yapabilir misiniz? bunları çok iyi düşünün  o şekilde kararınızı verin...!

Hepinize başarılar...!

**Biraz konudan konuya atladım kusura bakmayın arkadaşlar...!

Not:Ayırntılı bilgi isterseniz bildiğim kadarıyla sizinle paylaşırım ...!
Sayfalar: 1 2
Referans URL