Dersizle Forumları

Full Versiyon: tıp
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ben tıp istiyorum dersaneyede giricem.nasıl yapmam gerekiyor acaba.nasıl çalışmam gerekir.
tıpta okuyan arkadaşlar.
bencce ilk iş kararlı olmak... kendini kazanmak için ikna etmen lazım..kazandığım yer tıp değil ama biraz bencil davranman gerek.. çalışma planı yap.. biliyorum herkes plan diyo ama gerçekten uygulayan insan çok az.. planını ne olursa olsun bozma.. çünkü istediğin şey tıp!!! siritan sonra da gönül işlerine ara ver.. biz kızlar bu konualrda hassas olduğumuz için kafamıza takarız onu bunu... etrafında sana zarar verecek ve seni üzecek kimse olmamalı.. daha bi çok şey sayabilirim en iyisi özelden ulaşıyım sana canım.. ama yorulmaya hazırla kendinisiritan
ya sen nereyi istiyosun ya bi karar ver..bi konuda hukuk istiyorum demişsin burda tıp istiyorum diyosun oyun mu oynuyosun ne yapıyosun ya.....Senin bölümün ne sayısal mısın ea mısın???(Sözel dersin Allah bilir şimdisiritan)
bence kesinlikle bi deneyimli biriyle konuşman gerekir mesela dersanelerin psikolojik danısmanları dersaneye gitmiyrsan bile herhangi bir dersaneye gidersen sana yardımcı olurlar ama yaptığım programa harfiyen uyman gerekir inş bende bu sene hayırlısıyla öyle yapacagım yoksa istedğim yer zor olur siritanama kendine güven en önemlisi birazda bu konuda bencil olmak gerekiyor ben bunu kolay yapamam ama yapmak zorundayım basarılar arkadasım
ben de tıp istiyor gibiyim, ama tam bilemiyorum; bazen sanki tıp, insanlar arasında tabiri caizse bir tabu gibi duran, sadece "öff, adamlar hep latince şeyler ezberliyorlar, amanın altı sene (bir senenin klinik senesi olduğunu acaba biliyorlar mı?) oku babam oku, bir de 2 sene ihtisas (min. 2 sene ayrıca)..." vs. konuşmaların odağına yerleşmiş, bu yüzden de hep insanların gözünde yüksek bir yerlerde olan bir alan olduğundan beni cezbediyor gibi geliyor; sadece beni değil, şu an kızlar ağırlıkta olmak üzere çevremdeki arkadaşlarımın hemen hemen tümüne yakınını, hatta "ben kan görmeye dayanamıyorum, ama doktor olmak istiyorum." gibisinden akla ziyan tipleri...
tıbbın bu denli günümüzün yeni modası olması (hoş, herkes "tıp, zaten her daim moda." diyor ama), bazen bana böyle -çok sert bir deyim olacak ama- çoluk çocuğun eline düşmüş hissini veriyor, hatta bu sevdadan vazgeçmemi söylüyor.
öte yandan ben doktor olmak da istemiyorum, akademik kariyer yapmak bana daha cazip geliyor. bu da "ne olmak istiyorsun?" ya da daha moderni (!) "kendini on sene sonra ne olarak görmek istiyorsun?" türü sorulara "tıp akademisyeni" gibi marjinal cevaplar vermeme sebep oluyor.
işte tüm bu kafamdakilere soru işaretlerine, tıp eğitiminin nasıl olduğuna, temel tıp eğitimi sonrası olanaklara dair birinci elden bilgi verebilecek bir tıp öğrencisi veya tıp camiası mensubu arıyorum...
şu dersizleci yi banladığınız iyi oldu....
çaçaron Demişki:

niye ki??
slm dersizleci arkadaşım. önemli olan istediğin bölüme gidipte okumak değil. bu okul bittikten sonra okuduğun mesleği tüm zorlukları ile kabullenip o mesleği yapmak.benim sana tavsiyem ilk önce bu meslek ile uğraşan birisi ile konuşşup bu meslek ile ilgili zorlukları öğrenip konuşmak ondan sonra yapacağın tek şey kendinden emin olarak bu mesleği istiyorum demek.

umarım istediğin her şey senin ile birlikte olur şimdiden başarılar.

dersizle ci arkaşlarımın arasında tıp fakültesi arkadaşım varsa sana yardım etmesini rica ederiyorum.

sana bol sanslar
çaçaron Demişki:

neden ne olduki merak ettimsorusorusorusorusoru
Sayfalar: 1 2
Referans URL